Firma "M&M Plastik" iz Prijedora počela proizvodnju vizira

11.05.2020. 19:27 / Izvor: SRNA
Firma 'M&M Plastik' iz Prijedora počela proizvodnju vizira

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozdravio je spremnost ovog privrednika da u aktuelnim nepovoljnim uslovima počne proizvodnju vizira.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je u razgovoru sa direktorom i vlasnikom firme "M&M Plastik" Dragom Mandićem pozdravio spremnost ovog privrednika da u aktuelnim nepovoljnim uslovima počne proizvodnju vizira.

"Riječ je o našoj firmi koja posluje u industrijskoj zoni "Celpak" i koja već godinama sarađuje sa Gradskom upravom, počev od preduzetničkog inkubatora do industrijske zone. Ima uspješnu proizvodnju okvira za tablice i sada je asortiman proizvoda proširila na proizvodnju zaštitnih vizira", rekao je Đaković nakon sastanka sa Mandićem.

Mandić je gradonačelnika upoznao o izazovima s kojima se suočavao prilikom pokretanja proizvodnje vizira u doba pandemije.

"Korona je uticala na to da je bilo teško doći do materijala i do firmi koje to mogu brzo odraditi, pa je ovo bila malo veća investicija, a posao sam želio da uradim za 20 dana. Na kraju je i urađen za 20 dana, ali je koštalo duplo više", rekao je Mandić.

On je pokazao prve uzorke vizira i najavio da će ih 100 donirati prijedorskom Domu zdravlja, 150 bolnici "Doktor Mladen Stojanović" i 50 Gradskoj upravi, a vrijednost donacije je oko 3.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti