Firma "Profine" razvila novi sistem prilagođen zahtjevima sutrašnjice

31.10.2017. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Firma 'Profine' razvila novi sistem prilagođen zahtjevima sutrašnjice

Firma Profine proše sedmice se predstavila i na IV međunarodnoj konferenciji SFERA u Mostaru.

U fokusu kompanije Profine je energetska efikasnost. U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Adnan Đug iz firme Profine kaže kako su razvili novi novi proizvod koji je nastao kao produkt sinergije tri brenda Trocala, Kommerlinga i KBE-a. Radi se o sistemu 88, koji je inoviran i prilagođen za potrebe zahtjeva sutrašnjice.

"Ono što je suština ove priče, jeste da Profine sada nudi sistem koji je  certificiran kao komponenta za pasivnu kuću, te je pristupačan svima", pojašnjava Đug.

Kaže kako je zadovojan poslovanjem kompanije i kako su još uvijek vodeći na tržištu BiH, dok u Njemačkoj drže 22 posto tržišta.

"Fokus Profine je na onome što tek dolazi u svijetu prozora i vrata.Uvijek nastojimo da ponudimo nešto što će biti potrebno tržištu u nekom narednom periodu, kako bi bili korak ispred", dodaje Đug.

Firma Profine proše sedmice se predstavila i na IV međunarodnoj konferenciji SFERA u Mostaru.

"Dozvolili smo krajnjim kupcima i ljudima iz branše da se upoznaju sa temama koje mi provodimo oko energetske efikasnosti, zvučne izolacije, sigurnosti, protivprovalna zaštita, sistemi okova, pametne tehnologije u svijetu prozora i vrata, ručki koje se otvaraju i zatvaraju sa ugrađenim alarmom", kaže Đug.

Inače, osnovna djelatnost Profine BH d.o.o. je prodaja PVC profila, pribora i okova za proizvodnju PVC stolarije: prozora i vrata, grilja, roletni, kliznih, podizno kliznih, PSK vrata i harmo stijena, te unutrašnjih i vanjskih prozorskih klupica.

Profine zajedno sa partnerima iz BiH izvozi u različite zemlje Europske unije. Raspolažu sa preko 10.000 m2 uređenog zemljišta te sa skoro 3.000 m2 zatvorenih skladišta.Od 2011 godine pogon za presvlačenje profila dekor folijama se preselio u novu proizvodnu halu korisne površine od 960 m2.

Firma raspolaže sa najvećim lagerom za PVC profile, priborom i okove za proizvodnju PVC stolarije u ovom dijelu Europe. Profine BH d.o.o. je respektabilan regionalni lider.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti