Firme iz BiH mogle bi opremati hotelske i ugostiteljske kapacitete u Crnoj Gori

29.01.2020. 13:17 / Izvor: Akta.ba
Firme iz BiH mogle bi opremati hotelske i ugostiteljske kapacitete u Crnoj Gori

Nakon plenarnog dijela Foruma održani su susreti privrednika dvije zemlje

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u suradnji s Privrednom komorom Crne Gore, a uz podršku Evropske preduzetničke mreže, organizirala je Poslovni forum privrednika drvoprerađivačkog sektora i opremanja objekata iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U plenarnom dijelu Forumu, održanom 29.01.2020. godine u prostorijama privredne komore Crne Gore u Podgorici, učesnicima se obratio Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne komore CG i Ahmet Egrlić, potpredsjednik VTK/STK BiH, nakon čega su upriličene prezentacije stanja u drvnom sektoru, video prezentacija drvne industrije u Bosni i Hercegovini i predstavljanje bosanskohercegovačkih kompanija.

Forumu je prisustvovao i NJ.E. Branimir Jukić, ambasador BiH u Crnoj Gori.

Nakon plenarnog dijela Foruma održani su susreti privrednika dvije zemlje. Na susretima su učestvovali predstavnici bh. kompanija Nova Ambijenta d.o.o. , Ećo Company d.o.o., Wood Team d.o.o. , Rattan Sedia d.o.o. ,Sarajevo Business Consulting d.o.o. , Elgrad d.o.o. , SIN-CRO-ER d.o.o. i Udruge Drvni klaster Hercegovina, te 15 kompanija iz Crne Gore.

Forum je organiziran s ciljem unapređenja ekonomskih odnosa između dvije zemlje s fokusom na konkretne prezentacije ponude proizvoda i usluga prisutnih kompanija iz Bosne i Hercegovine za potrebe opremanja hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta na tržištu Crne Gore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti