Firme iz BiH posjetile sajmove drvne industrije u Istanbulu

11.10.2013. 10:39 / Izvor: eKapija.ba
Firme iz BiH posjetile sajmove drvne industrije u Istanbulu

Predstavnici kompanija iz Bosne i Hercegovine su prezadovoljni posjetom i ukupnom organizacijom, vidjeli su dosta noviteta i savremenih trendova i uspostavili kontakte sa, prema njihovoj ocjeni, budućim partnerima, ističu iz Komore.

Agencija Adonis GROUP i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz finansijsku podršku jednog od najvećih organizatora sajmova u Turskoj – TUYAP Fair, organizirali su posjetu predstavnika Asocijacije drve industrije i šumarstva Vanjskotrgovinske komore BiH 26. međunarodnom sajmu Wood Processing Machinery 2013 i 16. međunarodnom sajmu Intermob 2013, koji su održani u periodu od 05. do 09. oktobra 2013. godine u Istanbulu.

Sajmove je posjetilo 26 predstavnika iz 13 bh. kompanija drvne industrije i namještaja To su kompanije: „Promo“ Donji Vakuf, „Prominvest-Stupčanica“ Olovo, „Nova Forma“ Šamac, „Babilon“ Tuzla, „Legno service“ Bihać, „Dedajić“ Sarajevo, „Ingrat“ Gračanica, „Hamidović“ Tuzla, „Interlignum“ Teslić, „Jelovica“ Tuzla, „Furnir- Fix“ Mala Brijesnica, „Oglavina“ Brčko i „Economic“ Vitez. Sajmove je posjetio i predstavnik Vanjskotrgovinske komore BiH.

Ovo je jedan od najvećih sajmova iz oblasti drvne industrije u Turskoj i području Euroazije, a organiziran je na prostoru od preko 90 000 m2 u 12 savremeno opremljenih hala. Na sajmu je izlagalo oko 880 kompanija iz 32 zemlje, navode iz Komore.

Na sajmu su se mogle vidjeti najsavremenije mašine, alati, kompletna oprema za šumarstvo i drvnu industriju, roboti i najsavremeniji softveri za drvnu industriju. Takođe, sajam je nudio veoma široku paletu proizvoda drvne industije (svih vrsta ploča, otpresaka, furnira, vrata i manji izbor namještaja). Izlagači su ponudili velik izbor ljepila, punila, spužvi, mehanizama za namještaj, raznih folija, ručkica i drugih repromaterijala potrebnih drvnoj industriji.

Predstavnici kompanija iz Bosne i Hercegovine su bili prezadovoljni posjetom i ukupnom organizacijom, vidjeli su dosta noviteta i savremenih trendova i uspostavili kontakte sa, prema njihovoj ocjeni, budućim partnerima. ističu iz Komore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti