FlyBosnia dobila dozvolu BHDCA: Datum leta još uvijek nepoznat

15.01.2019. 11:30 / Izvor: Akta.ba
FlyBosnia dobila dozvolu BHDCA: Datum leta još uvijek nepoznat

Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) izdala je aviokompaniji FLYBOSNIA potvrdu zračnog operatera.

Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) izdala je aviokompaniji FLYBOSNIA 11. januara 2019. godine potvrdu zračnog operatera (AOC).

"Ovo je završna faza u procesu odobravanja koje omogućava FLYBOSNIA-i početak letenja i veoma značajna prekretnica za FLYBOSNIA -u, kao i državu BiH i njene građane. To je rezultat višemjesečnog napornog rada i posvećenosti cijelog tima u FLYBOSNIA​-i, kojemu u ime dioničara mogu čestitati i zahvaliti svakom članu tima FLYBOSNIA-e na njihovim ogromnim naporima u ostvarenju sna FLYBOSNIA-e ", rekao je Chris Gabriel, generalni direktor FLYBOSNIA-e.

Iako su mediji od jutros prenijeli informaciju da FLYBOSNIA zvanično počinje letjeti 31. januara, pozivajući se na izvore Facebook stranice FLYBOSNIA, Eldin Halilović, asistent Chrisa Gabriela, generalnog direktora za Akta.ba je kazao kako datum još nije poznat, te da se radi o dezinformacijama.

Tokom narednih sedmica, FLYBOSNIA tim će raditi na obradi mnogobrojnih zahtjeva za čarter letove, te uključiti redovne letove u naš planirani raspored, kako bismo mogli aplicirati za mjesta i vrijeme polijetanja i slijetanja na odgovarajućim aerodromima"

"Nakon što je naš raspored potvrđen, preko web stranice FLYBOSNIA-e i partnerske mreže, našim klijentima će biti omogućeno da lete i dožive Evropu, Bliski istok i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine što će omogućiti pristupačni direktni letovi FLYBOSNIA-e."

Podsjećamo, letjelica Airbus A319 nove bh. aviokompanije FLYBOSNIA, nakon probnog leta u Bugarskoj sletjela je na Međunarodni aerodrom Sarajevo 22. decembra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti