FlyBosnia odgodila početak letenja do augusta

11.06.2018. 09:07 / Izvor: Akta.ba
FlyBosnia odgodila početak letenja do augusta

Aviokompanija FlyBosnia, koja je jučer trebala početi sa radom na relaciji između Sarajeva i Rijada, odgodila je početak letenja do avgusta

Aviokompanija FlyBosnia, koja je jučer trebala početi sa radom na relaciji između Sarajeva i Rijada, odgodila je početak letenja do augusta, piše Ex Yu Aviotions.

Letove između ova dva grada u periodu od 13. juna do 30. jula obavljat će egipatska kompanija Nesma Airlines, nakon čega se očekuje da FlyBosnia preuzme letove.

Direkcija civilnog vazduhoplovstva Bosne i Hercegovine potvrdila je ranije za Akta.ba da su primili Zahtjev za potvrdu vazdušnog operatora od kompanije FlyBosnia, te da će BHDCA izvršiti analizu dostavljene dokumentacije i procjenu kompanije za ispunjavanje uslova za dobijanje Potvrde vazdušnog operatora (AOC).

FlyBosnia planira povezivanje Sarajeva sa Rijadom i Džedom, ali i širenje svoje ponude na druge lokacije u budućnosti. Svoje planove će objaviti nakon dobijanja dozvole.

Inače, prošlog je mjeseca FlyBosnia uspješno završila višemjesečnu obuku kabinskog osoblja.

Aviokompaniju FlyBosnia osnovala je Al Shiddi Group iz Saudijske Arabije koji je opisao kao "novu mladu i dinamičnu aviokompaniju", koja će "nastojati da obezbijedi putnicima da uživaju u sigurnim letovima sa visokim standardima korisničkih usluga".

Podsjetimo, prethodni pokušaji uspostavljanja komercijalne aviokompanije u BiH nisu uspjeli. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti