FMRPO finansira projekte prihodima prikupljenim od igara na sreću

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

FMRPO finansira projekte prihodima prikupljenim od igara na sreću

23.04.2019. 12:45 / Izvor: Akta.ba

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, objavilo je konkurs za finansiranje programa i projekata iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Prilikom bodovanja i izrade rang-liste korisnika prednost će imati projekti i programi predloženi od strane korisnika koji su registrirani za obavljanje djelatnosti iz oblasti tehničke kulture i koji se bave inovacijama za nagradni fond za nagrađivanje inovatora za inovacije od međunarodnog značaja.

Programi/projekti koji budu predloženi od strane podnositelja zahtjeva, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će podržati u skladu sa utvrđenom rang listom do utroška planiranih sredstava, što je precizirano u obrascu zahtjeva.

Korisnici sredstava od igara na sreću za financiranje programa i projekata mogu biti udruženja građana i humanitarne organizacije sa sjedištem na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine, koje su osnovane u skladu s važećim propisima o udruženjima i fondacijama.

Svaki pojedinačni korisnik po javnom konkursu može konkurisati kod samo jednog ministarstva koje raspisuje konkurs za finansiranje programa i projekata iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Krajnji rok za dostavljanje zahtjeva je 14.05.2019.godine.

PODIJELI:

TAGOVI:

FMRPO

igre na sreću

prihodi

projekti

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti