Fondacija Arcelor Mittal: Više od milion KM za 115 raznih projekata

16.12.2011. 08:14 / Izvor: SRNA
Fondacija Arcelor Mittal: Više od milion KM za 115 raznih projekata

Fondacija "Arcelor Mittal Prijedor" za prvih pet godina postojanja i rada sa 1.035.000 KM finansirala je i realizovala 115 projekata u gradu na Sani.

"Riječ je o projektima u oblastima obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite, sporta, kulture, umjetnosti i volonterizma", rekao je predsjednik ove fondacije Predrag Šorga.

On je podsjetio da je korporativna odgovornost važan segment globalne strategije kompanije "Arcelor Mittal", kao i sastavni dio njene poslovne politike.

Na svečanosti povodom petog rođendana Fondacije "Arcelor Mittal Prijedor" predstavljena je brošura o aktivnostima Fondacije koja sadrži i ocjene korisnika i učesnika raznih projekata.

Direktor rudnika "Arcelor Mittal Prijedor" Mladen Jelača rekao je da Fondacija iz godine u godinu širi krug djelovanja i povećava i broj projekata i novčane iznose kojima ih finansira.

"Odnos kompanije `Arcelor Mittal` prema lokalnoj zajednice najbolje se i vidi kroz rad ove fondacije. Kada danas govorimo o prvih pet godina postojanja i rada, to je samo početak, i to izvanredan početak za budući napredak i za još boljih pet, ali i 50 godina", rekao je Jelača.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Prijedor Ljiljana Babić, ocjenjujući rad Fondacije, rekla je da opština veoma cijeni način na koji su se i kompanija i Fondacija uključile u društevni život lokalne zajenice.

"Jedna od najvećih svjetskih kompanija svakodnevno pokazuje da ima sluha za mjesto u kojem se nalazi i za vrijeme u kojem zajedno živimo i radimo", istakla je Babić.

Korisnici i partneri Fondacije "Arcelor Mittal Prijedor" u proteklih pet godina bili su opština Prijedor, Dom zdravlja, Opšta bolnica, Stanica javne bezbjednosti i Centar za socijalni rad, 12 škola, Dječiji vrtić "Radost", Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije", Pozorište Prijedor, "Galerija `96", sportski i šahovski klubovi, kulturno-umjetnička društva i brojne nevladine organizacije.

Svečanost povodom petogodišnjeg jubileja Fondacije "Arcelor Mittal Prijedor" priređena je u okviru obilježavanja Dana rudara - 17. decembra - Svete velikomučenice Varvare, zaštitnice rudara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti