Fondacija Mozaik i Općina Bosanska Krupa pomažu pokretanje biznisa

18.06.2019. 11:54 / Izvor: Akta.ba
Fondacija Mozaik i Općina Bosanska Krupa pomažu pokretanje biznisa

U toku su javni pozivi Fondacije Mozaik usmjereni mladima do 35 godina iz Bosanske Krupe za pomoć pri pokretanju biznisa, ali i razvoj već registrovanih obrta.

U toku su javni pozivi Fondacije Mozaik usmjereni mladima do 35 godina iz Bosanske Krupe za pomoć pri pokretanju biznisa, ali i razvoj već registrovanih obrta.

Mladi koji imaju poslovnu ideju i žele je pretvoriti u vlastiti mikrobiznis putem poziva mogu ostvariti bespovratnu novčanu pomoć do 2.000,00 KM, a oni koji imaju obrt i žele ga proširiti i unaprijediti mogu ostvariti podršku do čak 40.000,00 KM.

Poziv za mlade koji žele registrovati obrt

Na poziv za finansijsku podršku pri pokretanju biznisa mogu se prijaviti mladi od 18 do 35 godina koji svoju poslovnu ideju žele realizovati na području Bosanske Krupe. Novčanu podršku od 500,00 do 2.000,00 KM će ostvariti ukoliko će njihov biznis biti registrovan kao komercijalno poljoprivredno gazdinstvo ili obrt u roku od tri mjeseca od dobijanja podrške.

Podršku putem ovog poziva ne mogu ostvariti biznisi koji su već registrovani, čije djelovanje/proizvodi/usluge štete životnoj sredini; čije sjedište neće biti na području Bosanske Krupe; koji se bavi proizvodnjom/prodajom duhana, cigareta ili pića i prehrambenih artikata koje sadrže alkohol; zatim koji se bavi proizvodnjom i/ili prodajom oružja i municije; čija je djelatnost rizična za životnu sredinu, zdravlje i živote ljudi; te biznis koji se bavi neetičkim, neistraženim ili riskantnim industrijama.

Novčani fond raspoloživ za realizaciju ovog programa obezbjeđuju Fondacija Mozaik (4.000,00 KM) i Općina Bosanska Krupa (2.000,00 KM). Rok za prijavu poslovnih ideja je 30. juni do 14.00 sati.

Poziv poduzetnicama i poduzetnicima

Fondacija Mozaik, vodeći impakt investitor u regionu, poziva sve zainteresovane poduzetnike koji trebaju podršku za unapređenje svoga biznisa da se prijave za investiciju do 40.000,00 KM za nabavku opreme, materijala ili druga ulaganja za unapređenje i rast biznisa.

Osim novčanih sredstava podrška podrazumijeva i prodavače koji će prodavati proizvod ili uslugu i uspostaviti sistem prodaje, zatim računovodstvene – knjigovodstvene usluge prilagođene potrebama, pravne usluge, te bazu stručnjaka (tehnolog, finansijski eksperti, digitalni marketing, istraživanje tržišta i dr.) koji će voditi mlade poduzetnike korak po korak do rješenja poslovnih problema.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti mladi od 18 do 35 godina čiji je biznis registrovan u formi obrta ili neki drugi oblik registracije fizičkog lica a koji su spremni izvršiti preregistraciju u d.o.o., zatim biznisi registrovani u formi d.o.o. čiji godišnji promet ne prelazi 50.000 KM i imaju maksimalno 5 zaposlenih, te mladi čije poslovne ideje nisu registrovane ali već imaju razvijene proizvode ili usluge (poznaju tehnologiju).

Prijavni formular dostupan je na www.lonac.pro u dijelu „Investicija za društveni biznis“.

Ukoliko postoje bilo kakve nejasnoće i pitanja mladi se mogu obratiti putem mail-a: biznisi@lonac.pro

Ovaj javni poziv nema vremenskih ograničenja, aktivan će biti dok za njegovu realizaciju bude dovoljno novčanih sredstava.

Javni pozivi putem kojih se može doći do detaljnijih informacija i obrazloženja objavljen je i na web stranici Općine Bosanska Krupa pod linkom: http://opcinabosanskakrupa.ba/pozivi-fondacija-mozaik-i-omladinska-banka/

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti