Fondacija "Mozaik": Odabrani finalisti takmičenja za društveno odgovorno preduzeće godine

25.10.2007. 14:54 / Izvor: Fena
Fondacija 'Mozaik': Odabrani finalisti takmičenja za društveno odgovorno preduzeće godine

Fondacija "Mozaik" organizirala je takmičenje za društveno odgovorno preduzeće godine u BiH, a u srijedu (24.10.2007.) je odabrano devet finalista, saopćeno je danas iz te fondacije.

Stručnu komisiju činili su istaknuti stručnjaci iz poslovanja, medija, odnosa s javnošću, nevladinog i vladinog sektora, uz posmatrače iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Finalisti u kategoriji "Korporativna filantropija - dobrotvorni marketing" su Banjalučka tržnica, DHL, BH Telecom, PC Kids, Bosnalijek, a u kategoriji "Odgovorne poslovne prakse" Bosnalijek, Procredit bank, Energoinvest i Širbegović.

Neke od akcija kojima su aplicirali finalisti uključuju pomaganje kulturnim akcijama, akciji prikupljanja novca za dva mobilna mamografa, etičkom kodeksu u firmama, volontiranju uposlenika, izgradnji parkova, stipendiranju učenika i studenata, postavljanje kompjutera u školama i edukaciji djece.

Slijedeći koraci u okviru takmičenja, kako ističu iz Fondacije "Mozaik" bit će verifikacione posjete finalistima medijskih pokrovitelja i članova komisije, te decembarska svečanost na kojoj će biti proglašeni pobjednici po kategorijama i glavni pobjednik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti