Ford Transit privredno/dostavno vozilo 2013. godine u BiH

15.02.2013. 09:47 / Izvor: eKapija.ba

U proteklim danima Fordov komercijalni model Transit okrunjen je sa čak dvije nagrade za privredno vozilo godine – laskavu titulu dodijelio mu je UANBiH .

U proteklim danima Fordov komercijalni model Transit okrunjen je sa čak dvije nagrade za privredno vozilo godine – laskavu titulu dodijelio mu je UANBiH (Udruženje automobilskih novinara BiH) na manifestaciji održanoj 11. februara, a samo dan kasnije stigla je i još jedna potvrda, ovaj put Auto Media Group.

Ovim nagradama Transit je još jednom dokazao svoju superiornost kada su u pitanju dostavna vozila i potvrdio svoju poziciju najprodavanijeg komercijalnog vozila na svijetu – za gotovo 50 godina svog postojanja širom svijeta prodato je više od šest miliona primjeraka ove ikone privrednih vozila. To je samo jedna od impresivnih tačaka koje su obilježile istoriju Ford Transita.

Bez lažne skoromnosti uz ime Forda, ime Transit je već tako poznato da u mnogim jezicima predstavlja sinonim za dostavno vozilo. Dizajn, stil, serijska oprema te, svakako, vozne karakteristike doprinose izuzetnoj svestranosti Transita, a dinamičan i savremen vanjski izgled garancija su profesionalnosti. Vrhunska funkcionalnost sa teretnim sposobnostima vodećim u klasi, legendarna Transit trajnost i niski troškovi vlasništva sa najboljom potrošnjom goriva u klasi, Ford Transit je ciljan da poveća udio u segmentu, apelujući na širok spektar profesionalaca, kvalifikovanih zanatlija i malih preduzeća. Iza najprodavanijeg privrednog vozila na svijetu stoji i prostrana i udobna kabina te zavidna ponuda motorskih izvedbi prilagođena najzahtjevnijim radnim uslovima.

Dodaćemo i to da je ovo vozilo model kompanije Ford Europe koji se najduže zadržao na tržištu te da je prvi panevropski model koji je identičan za sva tržišta bez obzira na fabriku u kojoj se proizvodi, navodi se u saopćenju F-Autocentra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti