forEks BH proširio proizvodnu liniju dezinfekcionih sredstava Hygienic Pro

02.04.2020. 12:32 / Izvor: Akta.ba
forEks BH proširio proizvodnu liniju dezinfekcionih sredstava Hygienic Pro

forEks BH iz Tuzle je uspješno proširila svoju proizvodnu liniju efikasnih dezinfekcionih sredstava iz kategorije brenda Hygienic Pro.

Usljed globalne pandemije širenja COVID-19, te apela stručnjaka da se redovno vrši dezinfekcija kako ruku tako i svih površina i prostorija, forEks BH iz Tuzle je uspješno proširila svoju proizvodnu liniju efikasnih dezinfekcionih sredstava iz kategorije brenda Hygienic Pro.

Hygienic Pro sredstva su namijenjena za redovnu dezinfekciju koja se koriste u zdravstvu, ugostiteljstvu, hoteljerstvu, veterinarstvu, prehrambenoj industriji, te za osobnu odnosno opću dezinfekciju u domaćinstvima.

Iz forEks BH napominju da su sredstva za dezinfekciju neiophodna za prevenciju ali i održavanje povoljne epidemiološke situacije, te kao društveno odgovorna kompanija je uključila sve svoje resurse kako bi obezbijedila dostatne količine dezinfekcionih sredstava širokog spektra djelovanja.

Konkretno, brend linija Hygienic Pro Asepsik pokriva sve potrebne dezinfekcione zahtjeve.

S obzirom na trenutnu globalnu pandemiju preporučeno je svakodnevno korištenje nekih od njih kao što je "Hand Sanitiser" koji se koristi za dezinfekciju ruku, a ubija do 99,99% mikroba u trajanju do 24 sata. Prednosti proizvoda se ogledaju u tome da formiraju dugotrajni antibakterijski sloj koji se veže za kožu. "Dezi Extra" je <0,5%-tni gotov radni rastvor namijenjen za dezinfekciju podova i površina. Nerazblažen proizvod pokazuje potpuni dezinfekcioni efekat samo poslije 30 sekundi od kontakta sa površinama. Dalje, "Air Fresh" je namijenjen za dezinfekciju i dezodoraciju vazduha, tekstila i ostalih površina, a svojim katjonskim površinski aktivnim djelovanjem u vazduhu i na različitim površinama pruža željene efekte. 

Osim pomenutih proizvoda, forEks BH ima širok portfolio dezinfekcionih sredstava za različte namjene, a sve dodatne infomacije mogu se dobiti putem maila: foreksbh@gmail.com

"Želimo se priključiti globalnom apelu za svakodnevno korištenje dezinfekcionih sredstava sa ciljem preveniranja i održavanja povoljne epidemiološke sitiacije. Napominjemo da svi moramo biti odgovorni kako prema sebi tako i prema svom okruženju, te naša preporuka je: Uses disinfectants. Save lives", poručili su iz firme forEks BH se .

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti