Formirana radna grupa za dopunu procjene rizika od pranja novca

25.02.2021. 09:49 / Izvor: Akta.ba
Formirana radna grupa za dopunu procjene rizika od pranja novca

Radna grupa, kao privremeno, interresorno tijelo Vijeća ministara BiH, trebala bi sačiniti dopune Procjene rizika od pranja novca.

Na sjednici Vijeća ministara BiH donesena je Odluka o formiranju Radne grupe za izradu dopune Procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2021. - 2023. godine i pratećeg akcionog plana do 2023. godine, koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti u skladu sa zaključkom s ranije sjednice Vijeća ministara BiH.

Radna grupa, kao privremeno, interresorno tijelo Vijeća ministara BiH, trebala bi sačiniti dopune Procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2021. - 2023. godine do 1. jula 2021. godine.

Predstavnici Vijeća ministara BiH i vlade Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta BiH bit će članovi ove radne grupe uz predstavnike drugih nadležnih državnih, entitetskih i institucija Brčko Distrikta BiH, uključujući i predstavnike Manejval delegacije BiH. Radna grupa će koordinirati i usmjeravati rad podgrupa, formiranih u skladu sa specifičnostima pojedinih oblasti, saopćeno je iz VMBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti