Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Formirana radna grupa za dopunu procjene rizika od pranja novca

25.02.2021. 09:49 / Izvor: Akta.ba

Na sjednici Vijeća ministara BiH donesena je Odluka o formiranju Radne grupe za izradu dopune Procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2021. - 2023. godine i pratećeg akcionog plana do 2023. godine, koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti u skladu sa zaključkom s ranije sjednice Vijeća ministara BiH.

Radna grupa, kao privremeno, interresorno tijelo Vijeća ministara BiH, trebala bi sačiniti dopune Procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2021. - 2023. godine do 1. jula 2021. godine.

Predstavnici Vijeća ministara BiH i vlade Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta BiH bit će članovi ove radne grupe uz predstavnike drugih nadležnih državnih, entitetskih i institucija Brčko Distrikta BiH, uključujući i predstavnike Manejval delegacije BiH. Radna grupa će koordinirati i usmjeravati rad podgrupa, formiranih u skladu sa specifičnostima pojedinih oblasti, saopćeno je iz VMBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti