Formirana Skupština udruženja vinogradara i vinara i izabrano novo rukovodstvo

19.07.2019. 08:19 / Izvor: Akta.ba
Formirana Skupština udruženja vinogradara i vinara i izabrano novo rukovodstvo

Na početku sastanka usvojen je zapisnik sa prethodnog sastanka, a zatim se pristupilo prijedlogu da Grupacija vinogradara i vinara zbog brojnosti članova preraste u Udruženje.

Nedavno je u prostorijama P/G K FBiH u Mostaru održan sastanak Grupacije vinogradara i vinara pri P/G K FBiH. Sastanku su nazočili predstavnici velikih  i malih vinarija te predstavnici proizvođača grožđa.  

Na početku sastanka usvojen je zapisnik sa prethodnog sastanka, a zatim se pristupilo prijedlogu da Grupacija vinogradara i vinara zbog brojnosti članova preraste u Udruženje vinogradara i vinara pri P/G K FBiH. Prijedlog je usvojen te je izabrano rukovodstvo kao i upravni odbor Udruženja.

Udruženje je formirano u okviru Sektora za poljoprivredu i trgovinu radi stvaranja kvalitetnih rješenja u vinarskom i vinogradarskom sektoru, kroz suradnju s obrazovnim  institucijama, s naglaskom na nove tehnologije te pokretanje inicijativa i mjera ekonomske politike.

Predsjednik P/G K FBiH doc. dr. sc. Marko Šantić upoznao je nazočne sa događajem Connecto 2019, koji će se održati 24. – 26. srpnja 2019. godine u Mostaru u prostorima Tehnološkog parka "INTERA". Connecto 2019 zamišljen je kao druženje domaćih gospodarstvenika i gospodarstvenika iz dijaspore, da što lakše uoče nove zajedničke poslovne prilike i ostvare vrijedna partnerstva. Na konferenciji će sudjelovati preko 300 gospodarstvenika iz dijaspore, te je domaćim poduzetnicima predloženo da se kroz svoje proizvode koji će se  kušati, promoviraju i predstave i sa svim drugim raspoloživim materijalima, kao i kroz B2B sastanke. U sklopu  „CONNECTA 2019" održat će se Dan otvorenih vrata koji će omogućiti umreživanje sudionika i prezentaciju poslovnog okruženja BiH, ali i opuštanje uz večer vina i meze.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti