Francuska planira spasiti mala i srednja poduzeća s tri milijarde eura

13.08.2020. 13:00 / Izvor: Index.hr
Francuska planira spasiti mala i srednja poduzeća s tri milijarde eura

Francuski plan gospodarskog oporavka, koji će biti predstavljen krajem kolovoza.

Francuski plan gospodarskog oporavka, koji će biti predstavljen krajem kolovoza, uključivat će tri milijarde eura pomoći za mala i srednja poduzeća, izvijestio je u četvrtak dnevnik Sud Ouest, pozivajući se na ministra financija.

"Puno malih i srednjih poduzeća bilo je prije krize u dobrom financijskom stanju i imat će novca za povrat dugova. No nekima je dug veliki problem s kojim se želimo izravno uhvatiti u koštac", rekao je ministar Bruno Le Maire u četvrtak za regionalni list Sud Ouest.

Prvi plan oporavka bi trebao biti težak 100 milijardi eura

Vlada bi mogla posegnuti i za instrumentima kao što su konvertibilne obveznice kako bi ojačala financije manjih tvrtki, dodao je ministar.

Plan oporavka trebao bi biti vrijedan ukupno 100 milijardi eura, a očekuje se da će ga Le Maire predstaviti 25. kolovoza. Vlada ga priprema kako bi poduprla oporavak drugog gospodarstva eurozone od posljedica krize koju je prouzročila pandemija koronavirusa.

Podaci objavljeni u srpnju pokazali su da je francusko gospodarstvo u drugom tromjesečju palo 13,8 posto, najviše od Drugog svjetskog rata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti