Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Francuska razvojna agencija omogućit će finansiranje razvojnih projekata

18.10.2018. 08:19 / Izvor: Akta.ba

Federalna ministrica financija Jelka Milićević, sa suradnicima, susrela se s predstavnicima Veleposlanstva Republike Francuske u BiH i Francuske razvojne agencije (AFD). Posjet dužnosnika iz Francuske predstavlja prvi kontakt između Federalnog ministarstva financija i Francuske razvojne agencije.

U delegaciji su sudjelovali veleposlanik Guillaume Rousson, prvi savjetnik Xavier Rouard, menadžer AFD-a za Balkansku regiju Dominique Hautbergue, suradnica iz AFD-a Valentina Spina, ataše za ekonomske poslove Nives Pavlinović, i financijski ataše Jean-Baptiste Brasseur, saopćeno je iz Federalnog ministarstva finansija.

Kako je naglašeno tijekom sastanka, Francuska razvojna agencija je banka za javni razvoj diljem svijeta, koja je prisutna u više od 100 država, s 3.600 projekata i s ulaganjima vrijednim preko 10 milijardi eura.

Nakon summita održanog u Londonu u srpnju ove godine, Francuska je odlučila proširiti mandat AFD-a na Bosnu i Hercegovinu i druge države u regiji.

Predstavnici Agencije i Veleposlanstva istaknuli su da je ovo početak buduće suradnje, koja će omogućiti financiranje konkretnih razvojnih projekata u predstojećem razdoblju, u područjima poput zaštite okoliša i klime, jačanju infrastrukture, energetskog i zdravstvenog sektora.

Milićević je izrazila dobrodošlicu predstavnicima Agencije, te izrazila nadu za dobrom i uspješnom suradnjom na razvojnim projektima.

Tijekom razgovora, predstavnicima Agencije skrenuta je pozornost na program javnih investicija, koji izrađuje Federacija BiH, ali i niže razine vlasti, kao okvir u kojem bi se mogli pronaći projekti na kojima je moguće ostvariti međusobnu suradnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti