Freund elektronika ugovorila nove poslove u Danskoj

20.09.2018. 13:28 / Izvor: Avaz.ba
Freund elektronika ugovorila nove poslove u Danskoj

Kompanija "Freund Elektronika" je u Bosni i Hercegovini pokrenuta od strane bh. investitora iz dijaspore Anela Bektaš.

Kompanija "Freund Elektronika" koja je u Bosni i Hercegovini pokrenuta od strane bh. investitora iz dijaspore Anela Bektaša, ugovorila je nove poslove u Danskoj. Bektaš je potvrdio da novodogovorene narudžbe otvaraju prilike za nova zapošljavanja u BiH.

"Primjeri dobre saradnje, inovacije u poslovanju, kao i lakši pristup međunarodnim tržištima, potvrđuje da investicije bh. dijaspore imaju veliki potencijal za ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine. Drago mi je podijeliti dobre vijesti o onome što radimo prema inostranstvu, jer to ohrabruje i druge da razmisle o ulaganju u našu zemlju", kazao je Bektaš.

"Uspjeli smo u jednom paketu obuhvatiti audio sistem za prostore, interfon i kontrolu pristupa. Razvili smo proizvode koji su jednostavni za podešavanje, čime ćemo se nametnuti na tržištu jer nudimo sveobuhvatne programe. Trenutno smo u procesu instalacija interfon sistema za 200 korisnika putem mobilne aplikacije u Danskoj. Instaliramo audio sistem razglasa i ozvučenja u jednoj osnovnoj školi, a planiramo i plasiranje novih proizvoda na širem tržištu", kazao je Bektaš.

Također, Bektaš potvrđuje da tim u Bosni i Hercegovini donosi inovativna i napredna rješenja koja su i u Danskoj prepoznata te za koje je tržište već pokazalo interes, posebno na polju inovacija u kreiranju integrisanih sistema zaštite i upravljanja objektima.

"Naš tim je uspio razviti Integra Server koji se može autokonektovati i priključiti na sve sisteme. Riječ je o naprednim programima vezanim za sigurnost objekata koji donose najmodernije oblike zaštite uz sistem dojave putem telefona. Također, naša saradnja sa školama u Danskoj je još jedna pozitivna poruka – jer novim tehnologijama olakšavamo rad sa novih generacijama", dodaje Bektaš.

Nedavna saradnja i podrška koju je ova kompanija dobila kroz USAID Projekat 'Diaspora Invest', te uspješna priča Freund Elektronike, primjer je dobrih prilika koje kompanije u BiH mogu osigurati kroz podršku i pristup svjetskim tržištima preko članova dijasporske zajednice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti