Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

FUK doprinosi obavljanju poslova na pravilan, etičan i učinkovit način

29.10.2018. 16:06 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Ministarstva za pitanja boraca, održana prezentacija Programskog softverskog rješenja sustava financijskog upravljanja i kontrole (FUK).

Oliver Soldo ministar za pitanja boraca istaknuo je kako će uspostava sustava financijskog upravljanja i kontrole doprinijeti obavljanju poslova na pravilan, etičan i učinkovit način,  a koji će u konačnici dovesti do jačanja odgovornosti za ostvarenjem poslovnih ciljeva te pouzdanosti i tačnosti prilikom izrade finansijskih i drugih izvještaja.

Senad Hoermann predstavnik konsultantske firme SEVOI Grupa d.o.o. naglasio je kako je ovo softversko rješenje prošireni paket sustava unutarnjih kontrola u javnom sektoru koji sadrži procese i rizike definisane zahtjevima Izjave o fiskalnoj odgovornosti i Zakona o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru, a iskustva iz prakse pokazuju da je ključ uspjeha sustava FUK-a u pravovremenoj i trajnoj ugradnji dobrih rješenja, te aktiviranju svih djelatnika u podizanju svijesti za potrebom uspostave istog.

Shodno Zakonu o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru FBiH, te Pravilniku o provođenju sustava finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru FBiH, svi korisnici javnih sredstava obvezni su pristupiti implementaciji sustava FUK-a u svojim organizacijama, a upravo je Ministarstvo za pitanja boraca među prvima u županiji implementiralo ovaj sustav.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti