Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

FZZZ: Prvi ugovori za zapošljavanje mladih

04.03.2014. 12:54 / Izvor: eKapija.ba

Realizacija Programa jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013, teče planiranom dinamikom, saopćeno je danas iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Federalni zavod za zapošljavanje je 18. decembra 2013. godine objavio Javni poziv za učešće u Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013, čime je omogućeno da oko 2.400 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH stekne prvo radno iskustvo.

Nakon provjere prijava više od 1.600 poslodavaca, kako navode iz FZZZ-a započela je faza potpisivanja ugovora sa poslodavcima koji su zadovoljili kriterije utvrđene Programom (redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, nisu evidentirani zbog rada nacrno, izmirili su obaveze po ranijim programima Federalnog zavoda ili kantonalnih službi za zapošljavanje), i to po redosljedu prijave te u okviru sredstava opredijeljenih po kantonima.

Do sada su potpisani ugovori sa 60 poslodavaca iz Tuzlanskog, Posavskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo.

Federalni zavod za zapošljavanje će na svojoj web stranici (www.fzzz.ba) objavljivati, po kantonima, spiskove poslodavaca s kojima će se zaključiti navedeni ugovori. Spiskovi će biti ažurirani u skladu sa dinamikom potpisivanja ugovora, a javnost će  imati kompletan uvid u realizaciju Programa, kaže se u saopćenju FZZZ-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti