Gabriel: Fly Bosnia krajem mjeseca nabavlja drugi avion i pokreće web stranicu

19.04.2019. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Gabriel: Fly Bosnia krajem mjeseca nabavlja drugi avion i pokreće web stranicu

Fly Bosnia nova je mlada i dinamična aviokompanija koja će težiti tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.

Direktor novoosnovane aviokompanije Fly Bosnia, Chris Gabriel, australski biznismen, bogataš i suprug počasne konzulice BiH u Australiji Đemile Talić-Gabriel, na 10. Sarajevo Business forumu kazao je kako svojim poduhvatom, osnivanjem avio kompanije, BiH želi postaviti na mapu investicija.

"Ovo je zaista bio divan Business forum, mnogo dobrih ideja i dijaloga. Ja sam osoba od akcije koja voli vidjeti konkretno urađene stvari tako da mi je stalo da vidim neke opipljive planove, aktivnosti i rezultate koji će uslijediti nakon ovog foruma", kazao je za Chris Gabriel, CEO aviokompanije Fly Bosnia.

Kazao je kako se dobrovoljno ponudio savjetodavnom tijelu koje djeluje pri državnoj vladi, u smjeru da dalje promovira BiH globalno, jer je kako kaže za sada ostvario značajne saradnje i spreman je, da će se ukoliko prihvate njegovu ponudu, aktivno uključiti da BiH promoviramo kao platformu za investicije i da dovede još više investicija u regiju.

"Postavimo BiH na mapu investicija, a to je jedna od najčuvanijih tajni u Evropi", kazao je Gabriel.

Kada je riječ o planovima kompaniji Fly Bosnia, Gabriel kaže da već imaju jedan avion Airbus A319 a drugi će biti spreman u naredne dvije do tri sedmice.

Podsjećamo da je Fly Bosnia u martu potpisala ugovor o kupovini tri aviona Airbus A319, pa će ova kompanija imati ukupno četiri avona do kraja ove godine.

"Bit ćemo održiva, cjenovno pristupačna i pouzdana avio-kompanija koja će nuditi svoje usluge širom Evrope i Bliskog Istoka  direktnim letovima. Već za nekoliko narednih sedmica počinjemo sa svojim letovima i progresivno ćemo uvoditi više letova i više rasporeda letova u nadi da ćemo već popuniti svoje avione tokom sezone", kazao je Gabriel.

Dodao je da će njihova oficijelna stranica početi uskoro saradom i sa informacijom o letovima i destinacijama na upit. letove će praviti prema potražnji tržišta.

"Naša ponuda će uključivati sve direktne letove na popularna mjesta gdje dijaspora i drugi ljud koji budu željeli ići ali i doći u Sarajevo i ne samo u Sarajevo već i druge gradove BiH, npr. Međugorje i druge dijelove. Trenutno smo u uzbudljivoj fazi poslovanja, podrške i potražnje tako da ovom prilikom želim čestitati timu Fly Bosnia i nagradi za najbolji novi Biznis", kazao je Gabriel.

Gabriel je kazao kako se nada da će Fly Bosnia biti na usluzi građanima i samoj državi BiH u ponovnom spajanju sa dijasporom.

Fly Bosnia nova je mlada i dinamična aviokompanija koja će težiti tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.

Osnivači Fly Bosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u BiH.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti