Gas u Bijeljini do septembra, priključak za domaćinstva 1.500 KM

18.02.2017. 11:18 / Izvor: Akta.ba
Gas u Bijeljini do septembra, priključak za domaćinstva 1.500 KM

Grad Bijeljina je dao je garanciju u vrijednosti od  400.000 KM, da bi se mogla nastaviti raditi eksproprijacija zemljišta.

Bijeljinci bi se u narednoj sezoni grijanja mogli grijati na gas, najavljeno je nakon sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa predstavnicima firmi "Novi Sad GАS" i "BN Gas“,  koje realizuju projekat gasifikacije u Bijeljini.

"Već naredne sedmice, kada dobijemo djelimičnu građevinsku dozvolu od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, krenućemo u izgradnju transportnog gasovoda Bijeljina-Šepak i u narednih pola godine gas bi trebalo da stigne u Bijeljinu. Na gradskom području je već izgrađena sekundarna gasovodna mreža, duga oko 320 kilometara, sa mjernim i pomoćnim mjernim stanicama, tako da se nadamo da će građani u sljedećoj grejnoj sezoni moći da koriste gas", izrazio je očekivanje Mićić.

Grad Bijeljina je dao je garanciju u vrijednosti od  400.000 KM, da bi se mogla nastaviti raditi eksproprijacija zemljišta.

"Priključak za gas koštaće do 1.500 KM, a uplata će moći da se izvrši na rate u roku od tri godine", pojasnio je gradonačelnik Bijeljine.

Transportni gasovod iz pravca Šepka omogućiće da se i drugi gradovi i opštine u Republici Srpskoj mogu priključiti na ovaj gasovod, s obzirom na to da je će cijevi imati veći prečnik od onog koji je neophodan za potrebe Bijeljine.

Direktor firme „Novi Sad GАS-a“ Jovo Vujanović je istakao da su najveći problemi u realizaciji ovog projekta nastali zbog čekanja da Vlada Republike Srpske utvrdi opšti interes i da odobrenje za izgradnju.

"Da je ta saglasnost postojala ranije, Bijeljina bi gas imala još prije dvije godine", bio je izričit Vujanović.

Gasovodna mreža biće razvedena i u Industrijskoj zoni 2, što će kompletirati komunalnu infrastrukturu na ovom području, što je bitno za privlačenje investitora i podsticanje proizvodnje u ovoj zoni - najavio je Vujanović i dodao da ukupna vrijednost projekta iznosi preko 20 miliona eura.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti