Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Gašić: Izdata 7.224 vaučera, najviše zainteresovanih za banje

12.08.2020. 08:53 / Izvor: SRNA

Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je Srni da su građanima do danas izdata 7.224 turistička vaučera, koja će biti iskorištena za boravak na turističkim destinacijama u RS-u.

Gašićeva je rekla da je iz evidencije, koja se vodi u Ministarstvu trgovine i turizma, vidljivo da su građani Republike Srpske najviše zainteresovani za boravak u banjskim kapacitetima.

"Među banjskim centrima koji prednjače kao destinacije na kojima će biti iskorišteni vaučeri izdvajaju se Banja Vrućica u Tesliću, Banja Vilina vlas u Višegradu i Banja Dvorovi u Bijeljini", rekla je Gašićeva.

Ona je istakla da, osim za banje, velika zainteresovanost vlada i za turističku ponudu Nacionalnog parka "Sutjeska", gradove Trebinje i Višegrad sa Andrićgradom, Etno-selo "Stanišići" u Bijeljini, kao i za olimpijsku planinu Jahorinu.

"Do sada su u Ministarstvu evidentirana 84 ugostiteljska objekta i 28 turističkih agencija koji su se prijavili za učešće u projektu podjele turističkih vaučera, a o kojima građani mogu da se informišu na internet stranici Ministarstva /www.mtt.vladars.net/", rekla je Gašićeva.

Gašićeva je podsjetila da pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera od 100 KM ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske sa prebivalištem na području Republike, uključujući i građane Brčko distrikta koji imaju državljanstvo Republike Srpske, a koji izvrše rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj, u minimalnom trajanju od tri noćenja.

"Dva korisnika ostvaruju pravo na korištenje dva vaučera ukoliko izvrše rezervaciju smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja", navela je Gašićeva.

Ona je dodala da projekat podjele turističkih vaučera traje do 15. novembra. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti