Gasovod "Balkanski tok" biće završen prije kraja godine

09.12.2020. 15:23 / Izvor: SRNA
Gasovod 'Balkanski tok' biće završen prije kraja godine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija prije kraja godine završiti gasovod "Balkanski tok".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija prije kraja godine završiti gasovod "Balkanski tok", kao i da će ove godine imati najmanji u Evropi minus bruto domaćeg proizvoda /BDP/ i da će biti manji od minus jedan.

"Verujemo da ćemo prije kraja godine završiti gasovod "Balkanski tok". Gas mora prvo da se upumpa, a zatim komercijalni gas, verujemo po vrlo dobrim cijenama, da bude pušten kroz naš gasovod, a onda nam ostaje da gradimo sekundarne mreže gasovoda", rekao je Vučić u obraćanju u Palati "Srbija".

Predsjednik Srbije je poslije sastanka sa ministrima i direktorima javnih preduzeća zaduženim za strateške projekte iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede u Srbiji, istakao da vjeruje da će Srbija ove, sljedeće godine biti najbolja u Evropi u oblasti rasta BDP-a.

On je naveo da je učesnike sastanka informisao o razgovorima koje je imao sa predstavnicima EU, Kine, Rusije i SAD o različitim projektima, i o "interesovanjima spolja" za ekonomsku situaciju i saradnju država, te o velikim projektima za koje je zainteresovano više zemalja.

Vučić je istakao da je unapređenje BDP-a, povećanje stabilnosti javnih finansije ekonomski imperativ u narednom periodu i precizirao da je razgovarano o tome kako da u narednih pet godina životni standard bude podignut na viši nivo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti