Vijesti / REGIJA

Gasovod "Balkanski tok" biće završen prije kraja godine

09.12.2020. 15:23 / Izvor: SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija prije kraja godine završiti gasovod "Balkanski tok", kao i da će ove godine imati najmanji u Evropi minus bruto domaćeg proizvoda /BDP/ i da će biti manji od minus jedan.

"Verujemo da ćemo prije kraja godine završiti gasovod "Balkanski tok". Gas mora prvo da se upumpa, a zatim komercijalni gas, verujemo po vrlo dobrim cijenama, da bude pušten kroz naš gasovod, a onda nam ostaje da gradimo sekundarne mreže gasovoda", rekao je Vučić u obraćanju u Palati "Srbija".

Predsjednik Srbije je poslije sastanka sa ministrima i direktorima javnih preduzeća zaduženim za strateške projekte iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede u Srbiji, istakao da vjeruje da će Srbija ove, sljedeće godine biti najbolja u Evropi u oblasti rasta BDP-a.

On je naveo da je učesnike sastanka informisao o razgovorima koje je imao sa predstavnicima EU, Kine, Rusije i SAD o različitim projektima, i o "interesovanjima spolja" za ekonomsku situaciju i saradnju država, te o velikim projektima za koje je zainteresovano više zemalja.

Vučić je istakao da je unapređenje BDP-a, povećanje stabilnosti javnih finansije ekonomski imperativ u narednom periodu i precizirao da je razgovarano o tome kako da u narednih pet godina životni standard bude podignut na viši nivo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti