Geo-Centar Banja Luka: Uvijek korak ispred konkurencije

30.03.2018. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Geo-Centar Banja Luka: Uvijek korak ispred konkurencije

Prateći najnovije trendove u geodeziji i metrologiji Geo-Centar d.o.o. Banja Luka utemeljio je svoje poslovanje prvenstveno na kvalitetu usluga

Prateći najnovije trendove u geodeziji i metrologiji Geo-Centar d.o.o. Banja Luka utemeljio je svoje  poslovanje prvenstveno na kvalitetu usluga koje pružaju. Od početka poslovanja uvijek su bili korak ispred konkurencije, a mogu slobodno reći da konkurenciju i nemaju. Usavršavanjem usluga, istraživačkim radom, saradnjom sa visoko-obrazovnim i naučnim institucijama, i, naravno, marljivim radom teže perfekciji koja je neophodna kupcima njihovih usluga.

ISO 9001:2008 Sistem menadžmenta kvalitetom

Implementirani sistem upravljanja kvalitetom ima posebno mjesto u njihovojj organizaciji. Dugogodišnja iskustva u radu ugrađena su u procedure sistema: upravljanje dokumentima, mjernom opremom, zaposlenima, infrastrukturom, odgovornost uprave, komunikacija sa kupcima, nabavka, pružanje usluga, interne provjere, neusaglašenosti, korektivne mjere i dr. Zadovoljenjem zahtjeva međunarodnog standarda ISO 9001 postigli su mnoge pomake naprijed u organizaciji i poslovanju firme. Kao najvažnije faze koje su upravi preduzeća olakšale rad i omogućile kvalitetnije odlučivanje ističu: uspostavljanje jedinstvenog informacionog sistema preduzeća, sistematizaciju radnih mjesta, kao i edukacija kadrova u specifičnim stručnim oblastima.

Politika kvaliteta

Usvojenom politikom kvaliteta uokvirene su misija, vizija i ciljevi preduzeća. Njihovi  partneri i kupci već su prepoznali kvalitet koji im pružaju, što dokazuje da se broj kupaca vremenom povećava, a stari kupci kod kojih su već svojim kvalitetom stekli povjerenje im se rado vraćaju. To im daje još veću snagu da premaše očekivanja klijenata.

Licenca za geodetske poslove

Zadovoljavanjem zahtjeva Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Banja Luka (www.rgurs.org) u pogledu stručnih kadrova i opremljenosti, stekli su licencu za obavljanje i poslova službene geodezije, stručnih poslova koji se odnose na terenske radove održavanja katastra komunalnih uređaja, te stručnih geodetskih radova za posebne potrebe.

Licenca laboratorije za baždarenje rezervoara

Nakon ocjenjivanja ispunjenosti uslova za pregled mjerila (rezervoara), Laboratorija firme Geo-Centar  je obrazovana i od strane Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju Banja Luka (www.rzsm.org). Time su zadovoljeni uslovi za pregled (kalibraciju) rezervoara u zakonskoj metrologiji na teritoriji Republike Srpske.

ISO 17025 Kalibraciona laboratorija

Proces akreditacije Laboratorije za baždarenje vertikalnih i horizontalnih nepokretnih cilindričnih rezervoara prema zahtjevima ISO 17025 je u toku. Očekuje se skori završetak postupka akreditacije kod BATA (www.bata.gov.ba) bosansko-hercegovačkog akreditacionog tijela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti