GIKIL dobio novog generalnog direktora

13.04.2019. 09:25 / Izvor: Fena
GIKIL dobio novog generalnog direktora

Nakon pribavljanja svih potrebnih radnih dozvola, novoimenovani generalni direktor Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL), Paramesh Bhattacharyya, zvanično je preuzeo ovu funkciju.

Nakon pribavljanja svih potrebnih radnih dozvola, novoimenovani generalni direktor Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL), Paramesh Bhattacharyya, zvanično je preuzeo ovu funkciju.

Nova uprava GIKIL-a, s Bhattacharyyom na čelu, dobila je snažna uputstva i podršku od Nadzornog odbora Društva za prevazilaženje problema s kojima se kompanija suočava, u najkraćem mogućem roku, kako bi GIKIL poslužio kao model ne samo za poslovnu odličnost, nego i kao lider u sprovođenju cjelokupne zaštite okoline i odnosa s radnicima - saopćeno je iz te kompanije.

"Spremni smo odgovoriti na izazove, uradili smo mnogo u pogledu zaštite na radu, zaštite voda i okoliša, te smo u kratkom vremenu riješili najkritičnija pitanja. Dokaz tome je činjenica da smo nakon napornog rada i doprinosa svih naših zaposlenika uspjeli dobiti potrebnu vodnu dozvolu", rekao je direktor GIKIL-a.

Po njegovim riječima, brojni projekti su još uvijek u fazi realizacije, ali ono što je najvažnije je da oni ispunjavaju njihov postavljeni cilj.

"Okolišna dozvola je naš prvi prioritet, kao i zajednički napori na održivom poboljšanju okoliša i sigurnosti",riječi su novog generalnog direktora GIKIL-a.

Govoreći o svojoj novoj ulozi u kompaniji, Bhattacharyya je naglasio još dva ključna cilja. Prvi je potpuno izvršenje federalnih inspekcijskih naloga i usklađenost sa zakonskim normama, a drugi je održavanje odnosa sa lokalnom zajednicom. Uslovi za ostvarivanje ovih ciljeva su stabilna i profitabilna kompanija koja samo na taj način može osigurati budućnost svojih zaposlenih i društvene zajednice.

"Ono što mogu da obećam je maksimalno angažovanje u rješavanju pitanja okoliša i postizanje prihvatljivog poboljšanog standarda. Mislimo također i na uslove rada i jačanje interne discipline, što je bilo posebno u fokusu tokom proteklog mjeseca. Posađene su nove sadnice, kao simbol naše orjentacije, a u narednom periodu želimo učiniti više i u tom pogledu. Pred nama je mnogo izazova, ali ja sam spreman za njih zajedno sa svojim timom predanih profesionalaca", istakao je Bhattacharyya.

Funkciju novog generalnog direktor GIKIL-a Paramesh Bhattacharyya će obavljati tokom naredne četiri godine, saopćeno je iz GIKIL-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti