GIZ nastavio podršku javnim preduzećima u suzbijanju pandemije COVID19

09.12.2020. 16:00 / Izvor: Akta.ba

U ime njemačke vlade, GIZ je predao drugi dio zaštitne opreme i dezinficijensa u jedanaest odabranih javnih komunalnih preduzeća u Bosni i Hercegovini kao vid podrške u borbi protiv pandemije COVID-19.

DRUGI DIO VRIJEDNE OPREME ISPORUČEN JAVNIM KOMUNALNIM PREDUZEĆIMA IZ BOSNE I HERCEGOVINE

U ime njemačke vlade, GIZ je predao drugi dio zaštitne opreme i dezinficijensa u jedanaest odabranih javnih komunalnih preduzeća u Bosni i Hercegovini kao vid podrške u borbi protiv pandemije COVID-19. Ukupna vrijednost paketa je 50 hiljada eura, što će omogućiti komunalnim službama da građanima pruže odgovarajuće usluge i odgovore na visoke higijenske standarde u zaštiti zaposlenih, radnih mjesta i javnih površina.

Ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, gospođa Margret Uebber, navela je: "Opštine i gradovi, kao i javna komunalna preduzeća su više nego ikada ranije pod pritiskom da pruže adekvatne usluge uz održavanje visokih higijenskih standarda. Radujem se sam što naše zemlje zajedno rade na pružanju učinkovite podrške na ovom području."

Komplet paketa sadrži dezinfekciona sredstva, maske, rukavice, zaštitna odela i vizire, a gradovi obuhvaćeni distribucijom su Bijeljina, Bihać, Novi Travnik, Gračanica, Cazin, Ugljevik, Tešanj, Žepče, Travnik, Busovača i Jablanica

Riječ je o regionalnoj inicijativi u okviru Njemačke razvojne saradnje, a ukupna vrijednost podrške javnim komunalnim preduzećima u suzbijanju pandemije COVID-19 za svih šest zemalja Zapadnog Balkana iznosi 400.000 eura. Opremu je isporučio Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Otvorenog regionalnog fonda za jugoistočnu Evropu - Modernizacija općinskih usluga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti