Glamočki krompir se vraća na velika vrata​

15.11.2019. 11:31 / Izvor: SRNA
Glamočki krompir se vraća na velika vrata​

Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša rekao je danas da nekadašnji brend te opštine čuveni glamočki krompir iz dana u dan.

Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša rekao je danas da nekadašnji brend te opštine čuveni glamočki krompir iz dana u dan vraća svoj ugled na probirljivim tržištima BiH i šire.

"Glamočki krompir vratio se na velika vrata na trpeze BiH, pa i šire, jer opština čini velike napore da mu vrati primat i ugled koji mu zasluženo pripada", rekao je Radivojša Srni, pred početak Prvog kongresa privrednika srpskih krajeva koji se održava u Novom Sadu.

On je naveo da je glavni problem sa glamočkim krompirom taj što je fabrika za preradu krompira "Glama" poslije rata privatizovana, a sada nije u funkciji, dodavši da je ovaj skup prilika da se pronađe investitor koji bi pokrenuo fabriku i proizvodnju nadaleko poznatih proizvoda, poput čipsa ili pomfrita.

Radivojša je istakao da je nedostatak radnih mjesta pogotovo za žensku radnu snagu, kao i sve manje stanovništva, ključni problem koji odavno pritiska Glamoč.

"Kongres privrednika srpskih krajeva smatram dobrom idejom jer će doprinijeti da se predstavnici lokalnih zajednica, viših nivoa vlasti i privrednici upoznaju o privrednim kapacitetima. Na taj način pokazaćemo investitorima mjesta za njihova ulaganja", rekao je Radivojša na ovom skupu koji je okupio i druge predstavnike srpskih opština u Federaciji BiH i rubnih područja Republike Srpske.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti