Godina uspjeha  - Akta.ba u 2020. ulazi s mnoštvo noviteta

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Godina uspjeha - Akta.ba u 2020. ulazi s mnoštvo noviteta

27.12.2019. 12:38 / Izvor: Akta.ba

Bliži se kraj godine, te je nakon dosta truda i ulaganja došlo vrijeme da se sumiraju poslovni rezultati.

Odlazeća 2019. godina je, zahvaljujući našim čitateljima i klijentima, bila veoma uspješna - ispunjena dobrim projektima i saradnjama.

Naime, sam početak godine je bio u znaku nagrada kada je Poslovni portal Akta.ba postao ponosni nosilac prestižnog međunarodnog certifikata "Customers' Friend", koji se dodjeljuje isključivo kompanijama spremnima da se obavežu na uzoran odnos prema svojim kupcima, potvrđeno je iz međunarodne kompanije ICERTIAS.

Također, jedan smo od dobitnika Certifikata bonitetne izvrsnosti, međunarodnog priznanja za kvalitet poslovanja.

S rastom broja posjeta raduje nas činjenica da je Akta.ba portal sve utjecajniji u zemlji i regionu. Prema Alexa rang listi početkom godine bili smo najčitaniji poslovni portal.

VEZA IZMEĐU NAJBOLJIH U PRIVREDI

Inače, već dugo godina smo prepoznati kao nezaobilazni medijski pokrovitelj svih velikih poslovnih događaja, sajmova, konferencija, kongresa i drugih društveno značajnih događaja.

Ponosni smo što smo tokom 2019. godine medijski podržali i propratili više od 60 poslovnih konferencija i događaja. Bili smo učesnik sajmova u Sarajevu, Tešnju, Banjoj Luci, Bihaću i Brčkom, dijeleći s čitaocima uspješne izlagačke priče naših korisnika, kako bi njihov poslovni uspjeh imao dodatnu vrijednost i kako bi poslovni ljudi dobili najaktuelnije informacije.

Također, posjetili smo i ostale događaje i poslovne skupove širom Bosne i Hercegovine i Hercegovine i izvještavali iz Bijeljine, Tuzle, Žepča, Mostara, Gračanice, Travnika i Dubrovnika, zbog čega nas čitaoci i klijenti smatraju vjerodostojnim izvorom podataka.

Nadamo se da smo dijeljenjem priča o uspjesima naših korisnika, klijenata i partnera uspjeli da djelimično doprinesemo njihovom povezivanju i ostvarivanju kontakata sa najboljima iz domaće privrede.

Imajući u vidu da su informacije o finansijskom poslovanju i poslovnim analizama ključni za donošenje odluka kompanija, uveli smo i novu rubriku Analize. U ovoj rubrici analiziramo finansije kompanija, uspješnost poslovanja, rentabilnost i sposobnost. Bavimo se i tokom budžetskog novca javnih preduzeća, javnim nabavkama i zakonodavnim izmjenama.

Osim toga, u ovoj rubrici možete saznati koje su najveće kompanije u BiH, ko je najbolji po sektorima, ko su najveći dužnici, koji kantoni prednjače po broju firmi i zaposlenih i druge ekonomske analize.

Aktivni smo i u domeni sporta, te smo i ove godine medijski pokrovitelj 11. sezone takmičenja Sport Centar (SC) Business liga, a uspostavili smo i partnersku saradnju s FK Sarajevo.

Naši uposlenici su bili učesnici AUDI B2B RUN utrke, najvećeg poslovno-sportskog događaja koji je osim po utrci, poznat i kao mjesto dobre zabave i najveći team building. 

S ciljem podizanja poduzetničke svijesti portal Akta.ba i Radio ASK FM (89,9 MHz) su tokom 2019. realizovali projekat "Business jutro "Poslujte bolje", gdje su se u potpuno novoj formi jutarnjeg programa predstavili brojni pozitivni primjeri iz sfere privređivanja u BiH.

PLANOVI U 2020. GODINI

Kako bi kontinuirano radili na podizanju kriterija i omogućili kvalitetnu uslugu svojim korisnicima, realizovali smo i anketu među svojim korisnicima koja je u konačnici poslužila za unapređenje našeg, ali i vašeg poslovanja.

Ulaskom u 2020. godinu naš portal ulazi u 15 godinu poslovanja i sretni smo što smo svih proteklih godina uspjeli zadržati zadovoljstvo korisnika i kontinuitet rada. Nastavljamo biti glas privrednika.

Radi boljeg prilagođavanja svoje ponude, jedna od naših primarnih novogodišnjih odluka je povećanje kvaliteta usluge. Zato ćemo početkom godine lansirati nove aplikacije za Android i IOS i dodatno unaprijediti sadržaj.

Svim klijentima, čitaocima, saradnicima, partnerima i kolegama Akta.ba želi sretnu Novu godinu i puno dobroga u 2020.

Vjerujemo da ćemo i dalje zajedno pričati dobre priče i poslovati bolje!

Akta team 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti