Goražde: Izabran najuspješniji menadžer i privredno društvo u 2009. godini

06.04.2010. 10:25 / Izvor: eKapija.ba
Goražde: Izabran najuspješniji menadžer i privredno društvo u 2009. godini

U organizaciji Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 02.04.2010.godine održana je manifestacija izbora najuspješnijeg menadžera i privrednog društva u 2009. godini. Pored organizatora, manifestaciji je prisustvovao veliki broj zvanica iz privrednog i kulturnog života.

Nagrada za najuspješnijeg menadžera u 2009. godini na ovogodišnjem izboru pripala je Jusufu Hubjeru direktoru firme d.d "Unis Ginex", dok je ova firma ujedno proglašena i za najuspješnije privredno društvo u 2009. godini. Takođe, dodijeljeno joj je i priznanje za potez, ideju godine za proces laboracije kapisli vlažnim postupkom, saopćila je press služba Vlade BPK.

Prema riječima direktora, firma d.d "Unis Ginex" zapošljava oko 400 radnika, a u ovoj godini planira se proširenje proizvodnje kao i prijem novih radnika.

"Krenuli smo 1998. godine sa izgradnjom fenjera za uličnu rasvjetu po gradu, izradom humanitarnih peći te renoviranjem i sanacijom uništenih objekata, a sada imamo negdje oko 33 kupaca iz cijelog svijeta. Ukupan prihod na početku je bio negdje oko 3.000.000 KM, a sada iznosi 14.000.000 KM . Zadatak Uprave ove firme je da u ovoj godini to bude nešto više i da uvedemo inicijalne kapisle sa ekološkom smješom, bez teških metala. Takođe, ova firma sklopila je sporazum sa najvećom firmom iz Belgije kada je u pitanju naša branša koja proizvodi mašine i mi smo se skoro osposobili da radimo proste pa čak i složene mašine, odnosno opremu, obzirom da na našem prostoru više nema nekadašnjih firmi kao što je Tvornica mašina i TPO, smatram da i to možemo", kazao je direktor Hubjer.

Specijalno priznanje za sveukupan razvoj zajednice u Bosansko-podrinjskom kantonu dodjeljeno je kompaniji "Bekto-Precisa". Nagrade za potez, ideju godine pripale su i kompanijama "Emka-Bosnia" za pogon praškastog farbanja, "Fekry" d.o.o. za izradu briketa u procesu prerade drveta, firmi "Zlatna nit" za novu liniju šivenja odjeće, te d.oo "Bijele vode" za novu liniju punjenja pitkom vodom.

"Jedno veliko hvala za sve što činite u interesu razvoja Gornjeg podrinja, a prije svega na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Ponosan sam kao ministar za privredu što možemo konstatovati da privreda u Goraždu, bez obzira na ova teška vremena, postiže sve bolje rezultate i što otvarate mogućnost za novo zapošljavanje i to je rezultat aktivne politike menadžera, menadžmenta i uprava firmi. Hvala svima što ste uradili u prošloj godini", riječi su ministra za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mustafe Kurtovića.

Čestitke menadžerima i firmama na osvojenim nagradama i priznanjima, ovom prilikom, uputili su i premijer BPK-a Nazif Uruči, te predsjedavajući Skupštine BPK-a Alija Begović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti