Vijesti

Goražde: Održana Prva regionalna konferencija u oblasti mljekarstva - UNDP ulaže 180.000 USD u razvoj mljekarstva

14.05.2009. 09:05 / Izvor: Fena

Prva regionalna konferencija iz oblasti mljekarstva, održana 13.05.2009. godine u Goraždu, okupila je veliki broj predstavnika organizacija, općina, kantonalnih institucija i privatnih poduzetnika sa područja Gornjedrinske regije.

Nakon predstavljanja pojedinačnih planova u oblasti mljekarstva, uslijedile su i diskusije o pitanjima iz oblasti mljekarstva koje ograničavaju njegov razvoj.

Jedan od organizatora skupa, Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP/UDRDP Odjel sa sjedištem u Foči (RS), u saradnji sa Ministarstvom za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK), prezentirao je rezultate regionalnog istraživanja u oblasti mljekarstva u kojem su anketirana 532 proizvođača mlijeka u ovoj regiji.

Predstavnici UNDP-a najavili su da će samo tokom ove godine u razvoj mljekarstva u ovom dijelu BiH od strane ove organizacije biti uloženo 180.000 američkih dolara koji će biti utrošeni za nabavku opreme za otkupne stanice i nabavku junica, čime će se, kako je istaknuto, stvoriti značajni uslovi za razvoj ove poljoprivredne grane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti