Goražde: Održana Prva regionalna konferencija u oblasti mljekarstva - UNDP ulaže 180.000 USD u razvoj mljekarstva

14.05.2009. 09:05 / Izvor: Fena
Goražde: Održana Prva regionalna konferencija u oblasti mljekarstva - UNDP ulaže 180.000 USD u razvoj mljekarstva

Prva regionalna konferencija iz oblasti mljekarstva, održana 13.05.2009. godine u Goraždu, okupila je veliki broj predstavnika organizacija, općina, kantonalnih institucija i privatnih poduzetnika sa područja Gornjedrinske regije.

Nakon predstavljanja pojedinačnih planova u oblasti mljekarstva, uslijedile su i diskusije o pitanjima iz oblasti mljekarstva koje ograničavaju njegov razvoj.

Jedan od organizatora skupa, Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP/UDRDP Odjel sa sjedištem u Foči (RS), u saradnji sa Ministarstvom za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK), prezentirao je rezultate regionalnog istraživanja u oblasti mljekarstva u kojem su anketirana 532 proizvođača mlijeka u ovoj regiji.

Predstavnici UNDP-a najavili su da će samo tokom ove godine u razvoj mljekarstva u ovom dijelu BiH od strane ove organizacije biti uloženo 180.000 američkih dolara koji će biti utrošeni za nabavku opreme za otkupne stanice i nabavku junica, čime će se, kako je istaknuto, stvoriti značajni uslovi za razvoj ove poljoprivredne grane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti