Vijesti

Goražde: Organiziran kurs o projektima koje finansira EU - Iskoristiti svaku mogućnost da se dobije dio sredstava

29.10.2009. 17:41 / Izvor: Fena

U Goraždu je organiziran kurs o razvoju projekata i upravljanja projektima koje finansira Evropska unija.

Ovaj kurs je organiziralo Ministarstvo privrede Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te Ambasadom Velike Britanije.

O izgradnji kapaciteta i provedbi strategije ruralnog razvoja u BiH govorili su stručnjaci Evropskoga informativnog centra iz Londona, koji su već duže vrijeme angažirani na izradi i kontroli projekata u državama koje se pripremaju za ulazak u Evropsku uniju.

Kako je naglašeno ovom prilikom, iako BiH nema potpuni pristup fondovima EU-a, važno je iskoristiti svaku mogućnost da se dobije dio sredstva kako bi se uz ostalo, osigurao razvoj ruralnih područja BiH.

Tokom edukacije prisutni su upoznati sa svim detaljima koji se tiču cijelog procesa od izrade do potpune realizacije projekata koje finansira Evropska unija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti