Goražde: Počinje s radom tvornica zaštitne opreme i rukavica

19.11.2007. 10:56 / Izvor: Dnevni Avaz
Goražde: Počinje s radom tvornica zaštitne opreme i rukavica

U pogonima "ASA Prevent grupacije", smještenim u Tvornici procesne opreme (TPO) u Vitkovićima kod Goražda, ovih dana završena je adaptacija, a prve mašine za proizvodnju zaštitne opreme trebale bi biti montirane već ove sedmice. Najdalje za mjesec dana s radom bi trebala početi dva pogona ove firme-kćerke. Posao je u novoj tvornici dobilo 70 radnika TPO-a.

Pogon je protekle sedmice sa saradnicima posjetio Nihad Imamović, prvi menadžer "ASA Preventa" iz Sarajeva, koji će s novih 70 radnika u Goraždu imati više od 3.500 zaposlenih. "Zahvaljujemo direktoru "Šeh – ina" Muhamedu Ramoviću, našem partneru u Goraždu, ali i načelniku općine Goražde Mustafi Kurtoviću i premijeru BPK Salemu Haliloviću, jer smo papire za registraciju firme predali u četvrtak, a ona je bila gotova u petak" kazao je Imamović.

Dodao je da će najkasnije do 15. decembra 2007. tvornica u Goraždu početi s radom u oba pogona, šivaonici zaštitne opreme i šivaonici zaštitnih rukavica. Imamović je rekao kako "ASA Prevent" planira još jednu investiciju a to je proizvodnja gumenih čamaca. "To su čamci koje je radio RIS iz Zagreba. Mi smo kupili tu proizvodnju i prebacujemo je u Goražde. Kada će to biti, ne znam tačno, ali ta proizvodnja će biti ovdje" potvrdio je Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti