Vijesti

Goražde: Počinje s radom tvornica zaštitne opreme i rukavica

19.11.2007. 10:56 / Izvor: Dnevni Avaz

U pogonima "ASA Prevent grupacije", smještenim u Tvornici procesne opreme (TPO) u Vitkovićima kod Goražda, ovih dana završena je adaptacija, a prve mašine za proizvodnju zaštitne opreme trebale bi biti montirane već ove sedmice. Najdalje za mjesec dana s radom bi trebala početi dva pogona ove firme-kćerke. Posao je u novoj tvornici dobilo 70 radnika TPO-a.

Pogon je protekle sedmice sa saradnicima posjetio Nihad Imamović, prvi menadžer "ASA Preventa" iz Sarajeva, koji će s novih 70 radnika u Goraždu imati više od 3.500 zaposlenih. "Zahvaljujemo direktoru "Šeh – ina" Muhamedu Ramoviću, našem partneru u Goraždu, ali i načelniku općine Goražde Mustafi Kurtoviću i premijeru BPK Salemu Haliloviću, jer smo papire za registraciju firme predali u četvrtak, a ona je bila gotova u petak" kazao je Imamović.

Dodao je da će najkasnije do 15. decembra 2007. tvornica u Goraždu početi s radom u oba pogona, šivaonici zaštitne opreme i šivaonici zaštitnih rukavica. Imamović je rekao kako "ASA Prevent" planira još jednu investiciju a to je proizvodnja gumenih čamaca. "To su čamci koje je radio RIS iz Zagreba. Mi smo kupili tu proizvodnju i prebacujemo je u Goražde. Kada će to biti, ne znam tačno, ali ta proizvodnja će biti ovdje" potvrdio je Imamović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti