Goražde: Potpisan ugovor o rekonstrukciji dijela Gradskog stadiona - Federalno ministarstvo kulture i sporta izdvojilo 104.000 KM

07.07.2009. 10:48 / Izvor: Fena
Goražde: Potpisan ugovor o rekonstrukciji dijela Gradskog stadiona - Federalno ministarstvo kulture i sporta izdvojilo 104.000 KM

U Općini Goražde je 06. jula 2009. godine potpisan ugovor o rekonstrukciji dijela Gradskog stadiona, za šta je 104.000 KM još prošle godine izdvojilo Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su direktor Sportsko-kulturno privrednog centra Goražde Mensur Ćurović i predstavnik Građevinske firme "Drina" Hajrudin Vlajčić.

"Ovim projektom je predviđeno natkrivanje centralnog dijela postojeće tribine i postavljanje 616 stolica sa naslonom za što će biti utrošeno oko 91.000 KM. Preostala sredstva planiramo iskoristiti za sanaciju zahoda za publiku i proširenje svlačionica", kazao je direktor Ćurović, dodajući da je ovaj projekt samo dio glavnog projekta sanacije Gardskog stadiona za koji je potrebno preko milion maraka.

Firma "Drina" obavezala se da će povjereni posao obaviti u roku od 45 dana, što uključuje i izradu te montažu čelične konstrukcije za natkrivanje tribine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti