Goražde svijetli primjer u realizaciji projekata energetske efikasnosti

18.10.2017. 07:53 / Izvor: Akta.ba
Goražde svijetli primjer u realizaciji projekata energetske efikasnosti

U kontekstu daljnjeg razvoja tog kantona na sastanku je ukazano na značaj boljeg cestovnog povezivanja Goražda i Sarajeva.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edina Đapo danas je u Bosansko-podrinjskom kantonu (BPK) Goražde s predstavicima izvršne i zakonodavne vlasti razgovarala o realizovanim projektima u oblasti okoliša i turizma koje je resorno federalno ministarstvo podržalo na području tog kantona.

Po riječima premijera BPK-a Goražde Emira Okovića, na sastanku je zatražena podrška resornog federalnog ministarstva apliciranim projektima u oblasti turizma iz tog kantona, kao i za nastavak realizacije projekta prečišćavanja otpadnih voda u okviru industrijske zone Pobjeda. Također, bilo je govora i o novim projektima unapređenja energetske efikasnosti na području BPK Goražde.

Đapo je istakla da je cilj posjete i obilazak objekata u kojima su realizovani projekti poboljšanja energetske efikasnosti te navela Goražde kao svijetli primjer u realizaciji tih projekata.

U kontekstu daljnjeg razvoja tog kantona na sastanku je ukazano na značaj boljeg cestovnog povezivanja Goražda i Sarajeva, pri čemu je Đapo kazala da će podržati odluku Vlade FBiH kojom će se izgradnja ceste Goražde - Sarajevo proglasiti javnim interesom.

Imajući u vidu dosadašnju dobru saradnju s Federalnim ministarstvom turizma i okoliša u okviru koje je podržana realizacija vrlo značajnih projekata za taj kanton, iskazana je nada da će se ta saradnja nastaviti, saopćeno je iz BPK-a Goražde. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti