Gotovi preliminarni rezultati: U analizi BH Telecoma nema ništa spektakularno

08.12.2018. 09:34 / Izvor: Oslobođenje
Gotovi preliminarni rezultati: U analizi BH Telecoma nema ništa spektakularno

Preliminarni rezultati dubinske analize BH Telecoma, koju su naručili Delegacija EU i Vlada FBiH, gotovi su.

Preliminarni rezultati dubinske analize BH Telecoma, koju su naručili Delegacija EU i Vlada FBiH, gotovi su, a konačni rezultati bi trebali biti gotovi sredinom ovog mjeseca. Saopštila je ovo za Oslobođenje predsjednica Nadzornog odbora BH Telecoma Svetlana Cenić, koja je kazala i kako će, kada konačan rezultat bude gotov, naručilac analize i vlasnik odlučiti kome će se ona dati na uvid.

"Ništa u njoj spektakularno nema, iako su mnogi očekivali ko zna kakve skandale. Ima vrlo korisnih preporuka, onih o kojima mi već odavno raspravljamo i znamo manjkavosti, a to je nedovoljno investicija, kadrovska struktura, ima tu dijela tehnike i ostalih stvari. Pominje se u toj analizi i privatizacija, ali to je na vlasniku da odluči šta će, kao i to hoće li poboljšati poslovanje, način na koji će poboljšati poslovanje. Na to šta će uraditi dalje, ja ne mogu da utičem", kazala nam je Cenić.

Ponovila je Cenić kako se ne trebaju očekivati neke drastične promjene, te kako će, kada bude gotov izvještaj, Vlada FBiH i Delegacija EU odlučiti da li će članovi Nadzornog odbora dobiti izvještaj u cijelosti i kome će on sve biti dostupan.

"Javnosti sigurno neće biti dostupne informacije koje su poslovna tajna po zakonu, gdje smo u obavezi čuvati to, a što niti jedna druga firma ne bi otkrila kada su u pitanju neka tehnička i tehnološka rješenja, poslovanje, strategija i neke druge povjerljive stvari koje niko ne želi otkriti konkurenciji. A sve ostalo ne vidim razloga da ne bude uskoro dostupno i javnosti, ali o tome će odlučiti vlasnik", zaključila je Cenić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti