Gračanička fabrika obuće Fortuna angažovat će radnike Aide?

15.05.2014. 11:08 / Izvor: eKapija.ba
Gračanička fabrika obuće Fortuna angažovat će radnike Aide?

Radnici Aide mogli bi da budu angažovani kroz poslove gračaničke Fortune, rekao je premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić prilikom obilaska pogona "Fortune"

Radnici  tuzlanske fabrike Aida koja se suočava sa velikim finansijskim teškoćama mogli bi da budu angažovani kroz poslove gračaničke Fortune, rekao je premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić prilikom posjete pogonu "Fortuna", priopćeno je na sajtu Vlade TK.

"Moramo sagledati mogućnosti kako i na koji način Vlada TK sa ograničenim mogućnostima u finansijskom smislu može podržati rad "Fortune" i sličnih firmi koje stvaraju novu vrijednost i zapošljavanju ovako veliki broj ljudi, a imaju potencijal da otvore nova radna mjesta uz pomoć Vlade ali i vlastiti angažman", rekao ja Umihanić.

U Fortuni nisu krili zadovoljstvo što je Vlada TK odmah prepoznala njihov rad i njihove probleme. Gračanički obućari imaju punu uposlenost, perspektivu, ali i velike finansijske obaveze prema državi pa je jedna od tema bila mogućnost plaćanja duga Fabrici obuće Fortuna  kad je u pitanju refundacija sredstava za porodiljna bolovanja.

Činjenica da Fortuna u šest pogona na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine zapošljava više od 1.300 radnika, te ima ugovoren posao za cijelu godinu inicirali su posjetu delegacije Vlade TK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti