Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Gračanička firma među najvećim regionalnim proizvođačima ambalaže za kečap

29.04.2014. 12:34 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Ambra iz Gračanice, jedna je od najvećih regionalnih proizvođača ambalaže za kečap i majonezu, a sa svojim asortimanom predstavljala se i na ovogodišnjem sajmu u Gračanici.

Kompanija se bavi proizvodnjom ambalaže za prehrambenu industriju, a njihovi kupci su neke od većih regionalnih kompanija kao što su  Zvijezda Zagreb, Dijamat Zrenjanin, Polimark Beograd i drugi manji kupci.

Trenutno rade i jedan program za Juicy Vita koji je Stanić Grupa nedavno kupila od Jamnice. ''Nastavljamo tu saradnju sa Stanić grupom. Za njih radimo ambalažu u koju se pakiraju praškasti proizvodi tipa Cedevite'', kaže nam Nešad Šabić, vlasnik firme Ambra.

Ovo je jedna od rijetkih firmi u regiji koja ima potrebnu opremljenost za proizvodnju višeslojne ambalažu koja je sa aspekta sigurnosti proizvoda visoko zahtjevna.

''Ovakvom proizvodnjom višeslojne ambalaže se ne bavi niko u BiH, a u regiji smo jedan od najvećih proizvođača ambalaže za kečap i majonezu. Ovog trenutna proizvodimo preko pet miliona jedinica'', kaže on.

Zastupljeni su i u sektoru autohemije i hemije za koju proizvode ambalažu za motorna ulja, antifrize, sredstva za pranje stakla i sl.

Prisutni su kako na regionalnom tako i na domaćem tržištu. Tržište BiH ima određene potencijele, kaže Šabić, ali oni nisu iskorišteni na pravi način. Nada se da će oni uskoro biti dignuti na neki viši nivo. 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti