Grad Banja Luka poziva na učešće u programu podrške preduzetništvu

14.01.2018. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Grad Banja Luka poziva na učešće u programu podrške preduzetništvu   

Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje biznise predstaviti stručnoj komisiji.

Grad Banja Luka, Gradska razvojna agencija (CIDEA), Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizuje uz podršku Vlade Švajcarske, pozivaju sve zainteresovane sa područja Banje Luke da se prijave za učešće u programu podrške preduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.

Kroz Inkubator, YEP i Grad Banja Luka učesnicima osiguravaju podršku u jačanju ličnih preduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registraciji i razvoju biznisa.

Za učešće u YEP Inkubatoru poslovnih ideja moguće je aplicirati sa poslovnom idejom koja kao rezultat podrazumijeva formalno osnivanje privrednog subjekta, bez obzira na formu registracije.  

Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje biznise predstaviti stručnoj komisiji.

Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu biće ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa, te mentorsku podršku u oblastima u kojim za to identifikuje potreba.

Prijave za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja je moguće predati do 8. februara 2018. godine u prostorijama Gradske razvojne agencije ili elektronskim putem na adresu: info@cidea.org.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti