Grad Banja Luka raspisao poziv NVO-ima da dostave projekte koje će finansirati EU - Vrijednost projekata koji će biti odobreni kretat će se u rasponu od 10 do 70 hiljada KM

07.10.2009. 13:11 / Izvor: Fena
Grad Banja Luka raspisao poziv NVO-ima da dostave projekte koje će finansirati EU - Vrijednost projekata koji će biti odobreni kretat će se u rasponu od 10 do 70 hiljada KM

Grad Banja Luka, u saradnji s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), 7.10.2009. godine je raspisao javni poziv organizacijama civilnog društva odnosno nevladinim organizacijama za predaju svojih prijedloga u okviru projekta "Jačanje lokalne demokratije".

Ovaj projekat finansira Evropska unija, a djelimično ga sufinansiraju Grad Banja Luka i UNDP.

Projekti koji se dostavljaju na raspisani javni poziv moraju biti u skladu s razvojnim ciljevima Grada Banje Luke, odnosno moraju biti iz sljedećih prioritetnih oblasti: poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom, socijalna uključenost i smanjenje siromaštva, zaštita ljudskih prava, sa akcentom na zaštiti dječijih prava, borba protiv bolesti zavisnosti i zaštita mentalnog zdravlja, te socijalizacija djece školskog uzrasta u ruralnim sredinama.

Vrijednost projekata koji će biti odobreni kretat će se u rasponu od 10 do 70 hiljada KM.

Izabrani projekti moraju biti implementirani u periodu od oktobra 2009. do augusta 2010. godine.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju sve formalno registrirane organizacije civilnog društva/nevladine organizacije (udruženja ili fondacije), a krajnji rok za predaju aplikacija je 27. oktobra ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti