Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Grad Beč donirao vatrogasna vozila Sarajevu

04.10.2020. 08:07 / Izvor: Akta.ba

U petak je u Beču uz prisustvo gradonačelnika Michaela Ludwiga, gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, ambasadora BiH u Republici Austriji Kemala Kozarića, člana Vlade Pokrajine Beča, Gradskog senata i Privrednog vijeća Petera Hankea i direktora Civilne zaštite Kantona Sarajevo Jasmina Terovića, izvršena primopredaja vatrogasnih vozila koja Grad Beč donira Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo.

Ova vozila predstavljaju jednu u nizu donacija koje je Grad Beč u proteklih deset godina poklonio sarajevskim vatrogascima, ali i nastavak višegodišnje saradnje gradova prijatelja.

Grad Sarajevo brine o vatrogasnim društvima koja imaju veoma dugu tradiciju i razvijenu mrežu koja djeluje komplementarno.

Ovo je nastavak dobre međunarodne saradnje kao jednog od ključnih faktora razvoja bh. prijestolnice:

"Gradonačelnik Ludwig ukazao nam je posebnu čast današnjim prisustvom, a partnerstvo s Bečom iz niza razloga smatramo posebno dragocjenim. Naša ambicija je da Sarajevo bude grad koji je na pametan način umrežio javne sektore, ubrzao mnoga rješenja i samim tim stvorio uvjete za perspektivniju budućnost glavnog bh. grada. Siguran sam da će ova vrijedna donacija doprinijeti kvalitetnijem radu sarajevskih vatrogasaca, bržim i efikasnijim intervencijama, a time i većem stepenu zaštite i sigurnosti građana Sarajeva.", istakao je gradonačelnik Skaka.

Gradonačelnik Ludwig je pozdravio nastavak zajedničkog projekta gradova prijatelja, te naglasio kako, pored ovog povoda, predstoji zajednički rad na intenziviranju partnerskih veza i saradnje:

"Ovo je nastavak dugogodišnje saradnje i prijateljstva Beča i Sarajeva. Od ranije su na usluzi građanima Sarajeva 8 naših vozila. Posebno je važno da u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa, radimo na jačanju međunarodne saradnje. Uvjeren sam da ćemo se na taj način lakše i brže oduprijeti krizi kojoj svjedočimo."

"Vatrogasna vozila koja svakodnevno srećemo na ulicama Sarajeva, upravo su vozila koja nam je Grad Beč poklonio u proteklih desetak godina. Siguran sam da ćemo razmjenom iskustava doći do zajedničkih projekata koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života naših građana.", kazao je Terović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti