Grad Trebinje se zadužuje 5,5 miliona KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Grad Trebinje se zadužuje 5,5 miliona KM

21.05.2019. 10:33 / Izvor: Nezavisne novine

Prijedlog odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju grada Trebinja u iznosu do 5.446.000 KM naći će se pred trebinjskim odbornicima u četvrtak na 24. sjednici Skupštine grada.

Trebinje će se zadužiti oko 5,5 miliona maraka zbog smanjenja koncesionih naknada od "Hidroelektrana na Trebišnjici", koje prihoduju znatno manje novca nakon havarije u HE Dubrovnik, ali i zbog štete nastale u februaru ove godine.

Grad će se zadužiti na period od 10 godina, s fiksnom kamatnom stopom do 3,20 odsto i grejs periodom od šest mjeseci, kako bi se finansirao nastavak započetih i novih kapitalnih investicija, u skladu sa srednjoročnim planom kapitalnih investicija.

Prijedlog o zaduženju će najprije biti predočen odbornicima lokalne skupštine na zasjedanju koje je zakazano za četvrtak.

Budući da se nije računalo na manjak sredstava od hidroakumulacijskih naknada, koje su prošle godine bile za 2,5 miliona KM veće, kao i na štetu koju je prouzrokovalo nevrijeme u Trebinju, zaduženje je, kako je obrazloženo u materijalu pripremljenom za odbornike, u ovom trenutku neophodno.

Ukupna zaduženost grada 31. marta ove godine iznosila je 13.190.274 KM, a novim kreditom, ako odbornici podrže prijedlog, bit će zadužen oko 19 miliona KM.

PODIJELI:

TAGOVI:

Trebinje

kredit

zaduženje

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti