Grad Visoko nastavlja uspješno provođenje ISO standarda

05.09.2020. 10:00 / Izvor: Akta.ba
Grad Visoko nastavlja uspješno provođenje ISO standarda

Prema rezultatima, nakon izvršene kontrole procesa svih službi prema određenim zahtjevima, Grad Visoko zadovoljava kriterije za potvrđivanje certifikata.

Nakon provedenog 2. nadzornog audita u svim službama u Gradskoj upravi Visoko, protekle sedmice je održan završni sastanak na kojem je auditor podnio izvještaj o nadzornom auditu provjere sistema upravljanja kvalitetom i zaštite okoline.

Vodeći auditor za sisteme upravljanja kvalitetom, zaštitom okoline i zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu certifikacijske kuće TUVadria d.o.o., Mirsad Begić, utvrdio je da Gradska uprava uspješno upravlja sistemom kvaliteta i zaštitom okoline u skladu sa dva ISO standarda, upravljanja kvalitetom - ISO 9001:2015. i zaštitom okoline - ISO 14001:2015.

Prema rezultatima, nakon izvršene kontrole procesa svih službi prema određenim zahtjevima, Grad Visoko zadovoljava kriterije za potvrđivanje certifikata.

Begić je naglasio da Gradska uprava ima dobar i dokumentiran sistem koji se primjenjuje u skladu sa zahtjevima oba standarda i čestitao gradonačelnici Babić, svim uposlenicima, kao i građanima koji mogu biti ponosni što su dio Uprave koja brine o kvaliteti njihovog života.

Gradonačelnica Visokog Amra Babić izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima i naglasila da će Gradska uprava i dalje nastaviti raditi na unapređenju kvaliteta i zaštite okoline.

Imperativ je poštovanje zakona i propisa. Kazala je da je ova godina bila veoma izazovna za Grad Visoko.

"Početkom godine nas je zadesila pandemija koja je imala dvostruki utjecaj na rad organa lokalne samouprave. Iako se pandemija odrazila i na veće sisteme, mi smo uspjeli ostati na nogama i odgovoriti svim potrebama građana i zakona.", istakla je Babić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti