Grad Visoko objavio poziv za finansiranje biznisa za mlade

07.02.2020. 10:59 / Izvor: Akta.ba
Grad Visoko objavio poziv za finansiranje biznisa za mlade

Za najbolje ocijenjene biznis planove osigurana je finansijska i dugoročna mentorska podrška kroz Mrežu podrške poduzetništvu.

Grad Visoko i Udruženje trenera CEFE u BiH, kroz projekat podržan od strane Ambasade SAD u BiH objavili su Javni poziv mladim osobama za prijavu na učešće u CEFE Programu poduzetničke podrške u gradu Visoko.

Kroz ovaj Program polaznicima će biti osigurana obuka u jačanju ličnih poduzetničkih vještina, podrška u izradi biznis plana i registraciji i pokretanju biznisa.

Za najbolje ocijenjene biznis planove osigurana je finansijska i dugoročna mentorska podrška kroz Mrežu podrške poduzetništvu.

CEFE Program podrške poduzetništvu na teritoriji grada Visoko, realizuje se na osnovu Ugovora o saradnji Grada Visoko i Udruženja trenera CEFE u BiH.

Realizacija aktivnosti podržana je od strane Ambasade SAD u BiH i Grada Visokog. Program je otvoren za poslovne poduhvate koji kao rezultat podrazumijevaju formalno osnivanje privrednog subjekta.

Na poziv se mogu prijaviti fizička lica sa mjestom boravka na području grada Visoko.

Ciljne grupe koje imaju prednost pri apliciranju su mlade osobe (do 30 godina) i žene. 

CEFE Program podrške poduzetništvu dio je aktivnosti na uspostavi Mreže podrške poduzetništvu, neformalne koalicije institucija, organizacija i kompanija zainteresiranih za strateški pristup kreiranju poticajnog okruženja za pokretanje poslovnih poduhvata. Članice mreže promovišu aktivan odnos u podršci poduzetnicima, saradnju na razvoju novih poticajnih politika i unapređenje javne percepcije poduzetništva.

Učešće u CEFE Program podrške poduzetništvu u gradu Visoko podrazumijeva: Obuku u jačanju ličnih poduzetničkih kapaciteta, mentorstvo u razvoju biznis plana za odabrani poduhvat, podršku u prezentaciji poslovnog poduhvata stručnoj komisiji, finansijsku podršku u pokretanju poslovnog poduhvata (za najbolje ocijenjene učesnike).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti