Grad Visoko: Otvoreni pozivi za dodjelu podsticaja proizvođačima malina i jagoda

12.03.2020. 13:10 / Izvor: Akta.ba
Grad Visoko: Otvoreni pozivi za dodjelu podsticaja proizvođačima malina i jagoda

Grad Visoko raspisao je četiri javna poziva za dodjelu podsticaja proizvođačima malina i jagoda.

Grad Visoko raspisao je četiri javna poziva za dodjelu podsticaja proizvođačima malina i jagoda.

Pravo na poticaj za proizvodnju jagode ostvaruju proizvođači sa minimalno 1 dunumom do maksimalno 5 dunuma pod zasadima jagode, koji su ažurirali podatke u RPG-u za 2020. godinu sa tačno naznačenim površinama pod zasadima jagode.

Iznos podrške je do 300 KM obrti i do 200 KM fizička lica.

U pozivu za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za proizvodnju maline pravo na ostvarivanje poticaja imaju proizvođači koji su u 2019. godini minimalno predali 400 kg, a maksimalno do 700 kg maline registrovanom otkupljivaču, te oni proizvođači koji nisu ostvarili pravo na poticaj za ovu proizvodnju sa drugih nivoa vlasti u 2019. godini.

Iznos podrške je do 0,25 kf/kg.

Raspisan je i poziv za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2020. godini za registrovane poljoprivredne proizvođače maline ( poljoprivredne obrte). U okviru ovog poziva pravo na ostvarivanje poticaja imaju proizvođači koji imaju minimalno 5 dunuma pod zasadima maline, čiji su podaci za 2020. godinu ažurirani u RPG-u. Iznos podrške je za ovaj poticaj je do 800  KM/ dunum.

Pravno za aplikaciju na javni poziv za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji koji vrše hlađenje i duboko smrzavanje jagodičastog voća – malina imaju proizvođači  kojima je registrovan obrt kao osnovno zanimanje po Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima sa područja Grada Visoko, a koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) do momenta objave Javnog poziva. Obračun za poticaj se vrši za maksimalan kapacitet hladnjače do 30 tona a iznos podrške je do 350 KM/ tona.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti