Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Grad Zenica će finansirati troškove prijevoza učenika srednjih škola

22.08.2021. 07:48 / Izvor: Akta.ba

U obavještenju Grada Zenice, obavještevaju se učenici srednjih škola koji vozare od kuće do škole preko pet kilometara, da će Grad Zenica za školsku 2021/2022. godinu finansirati troškove prijevoza učenika srednjih škola sa područja Grada Zenice, u procentu zavisno od socijalnih uslova roditelja.

Prema Kriterijima raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za prijevoz, uz potrebnu dokumentaciju Grad Zenica će sufinansirati dio sredstava slijedećim učenicima pod uslovima:

- da je redovan učenik,
- da učenik od kuće do škole vozari preko 5 kilometara,
- da su roditelji korisnici stalne novčane pomoći,
- da se roditelji učenika nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje ili na čekanju posla, odnosno da su penzioneri ili zaposleni radnici sa minimalnom penzijom/plaćom.

Služba će od 23.08.2021. do 27.08.2021. godine, putem protokola, zaprimati potrebnu dokumentaciju uz popunjeni propisani obrazac, te na osnovu priložene dokumentacije odrediti iznos/procenat popusta na đačku kartu. 

 

PREUZMI DOKUMENT:
Zahtjev za prijevoz učenika
PODIJELI:

TAGOVI:

grad zenica

prijevoz učenika

poziv

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti