Grad Zenica se predstavlja na EBRD konferenciji u Londonu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Grad Zenica se predstavlja na EBRD konferenciji u Londonu

04.07.2019. 08:25 / Izvor: Akta.ba

Zbog izuzetno dobre saradnje EBRD-a i predstavnika Gradske uprave Zenica koji vode projekte "Green Cities Action Plan" ali i velikog broja pokrenutih projekata u oblasti zaštite okoliša, te inovativnog pristupa u iznalaženju načina finansiranja i tehničkim rješenjima, s posebnim naglaskom na projekat novog izvora za daljinsko grijanje u Gradu Zenica, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i saradnici koji rade na implementaciji ovih projekata pozvani su na konferenciju EBRD Green Cities: "Building a better and more sustainable future for cities".

Konferencija se održava danas, 04. jula u glavnom sjedištu EBRD- a u Londonu.

Ovaj događaj se održava kao dio londonske klimatske sedmice i okupit će ministre, gradonačelnike i ostale visoke dužnosnike iz cijelog svijeta, zajedno sa finansijskim ekspertima, te ekspertima urbanog planiranja i klimatskih promjena.

Zbog ranije preuzetih obaveza i za četvrtak, 04. jula zakazane sjednice Gradskog vijeća Zenica, gradonačelnik Fuad Kasumović zahvalio se organizatorima na pozovu za učešće, a ispred Grada Zenica konferenciji će prisustvovati Jakuta Imširović, dipl. ing. mašinstva, stručni saradnik za zaštitu životne sredine.

Imširović, ujedno će biti i prvi od tri govornika na najvažnijoj sesiji pod nazivom Green Cities: an engine for innovation, pored predstavnika gruzijskog grada Batumi i jordanske prijestolnice Ammana.

Osim projekta "Green Cities Action Plan", u kojeg je Zenica uključena kao prvi grad iz BiH, EBRD u učestvuje u implementaciji generacijskih projekta u našem gradu, kao što su Regionalni vodovod Plava voda, Toplana Zenica i drugi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti