Građani izrazili nezadovoljstvo zbog poskupljenja goriva

10.06.2018. 19:14 / Izvor: Oslobođenje
Građani izrazili nezadovoljstvo zbog poskupljenja goriva

Treće poskupljenje goriva u ovoj godini izazvalo je nezadovoljstvo građana cijele BiH.

Iako je bilo planirano da blokada saobraćajnica traje jedan sat, kako saznaje Oslobođenje, saobraćaj se u glavnom gradu BiH, normalizovao.

Kako je i bilo najavljeno građani glavnog grada BiH - Sarajeva u znak protivljenja poskupljenju goriva blokirali su saobraćajnicu na Marijin Dvoru.

Kako saznajemo, na teren je izašao i veliki broj policajaca MUP-a KS, koji kako tvrde očevici, popisuju tablice zaustavljenih vozila.

Osim u Sarajevu, svoje nezadovoljstvo izrazili su i građani Tuzle, a Tuzlarije.net uživo su emitovali situaciju na ulicama toga grada.

I građani Zenice te Visokog pridružili su se protivljenju poskupljenja goriva, koje je danas u 17 sati počelo u mnogim gradovima u BiH.

Vozači u Banjoj Luci danas su na kružnom toku koji vodi prema Kneževu, Jajcu, Gradišci u 17 časova blokirali saobraćaj u znak protesta zbog visokih cijena nafte i naftnih derivata.

Osim putničkih automobila u blokiranje ove raskrsnice uključili su se i kamioni.

Blokiran je bio i put M-17. I to, tačnije, kako javlja N1, u mjestu Šije, na putu između Doboja i Žepča.

Dok su mnogi građani zaustavljali svoja vozila, građani Mostara, nisu izrazili svoje nezadovoljstvo. Naime, kako javlja naš dopisnik, u Mostaru nijedno vozilo nije bilo zaustavljeno.

Podsjetimo, treće poskupljenje goriva u ovoj godini izazvalo je nezadovljstvo građana cijele BiH koji su danas u 17 sati odlučili blokirati saobraćajnice diljem BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti