Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Građani neće biti kažnjeni zbog nedostavljanja dokaza o vlasništvu stana

28.12.2018. 09:44 / Izvor: Akta.ba

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović je obavijestio sve građane u KS da neće biti kažnjeni ako do 31. decembra ne dostave dokaz o vlasništvu stana kako je to ranije bilo najavljeno.

"Nakon mnogih žalbi građana i poslaničkog pitanja zastupnika Zvonke Marića želim vas obavijestiti da je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS dostavilo obavještenje etažnim vlasnicima u zgradama kolektivnog stanovanja, a vezano za raniju naredbu, koja naglašava da su samo etažni vlasnici, koji nisu u evidenciji upravnika, dužni na uvid upravniku ili predstavniku etažnih vlasnika dostaviti dokaz o vlasništvu, te da je to obaveza kod promjene vlasništva i ona je kontinuirana aktivnost bez roka, dakle bez obaveze da to učine do 31.12.2018. godine", kažu iz ministarstva.

Iz navedenog obavještenja je nesporno da ni jedan etažni vlasnik ne može biti kažnjen ukoliko svoju obavezu ne izvrši do 31.decembra 2018.godine.

Ministarstvo će putem upravnika i predstavnika etažnih vlasnika obavještenje dostaviti etažnim vlasnicima, saopćeno je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti