Građani Sarajeva će od sutra imati tople radijatore u svojim domovima

22.09.2021. 15:55 / Izvor: Akta.ba
Građani Sarajeva će od sutra imati tople radijatore u svojim domovima

Prema informacijama iz ovoj javnog komunalnog preduzeća, građani Sarajeva će od sutra, u 05.00 sati, imati tople radijatore.

Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo uputilo je danas zahtjev prema KJKP “Toplane” Sarajevo da, prije službenog početka grijne sezone, puste grijanje i tako zagriju trenutno hladne domove građana Sarajeva.

Prema informacijama iz ovoj javnog komunalnog preduzeća, građani Sarajeva će od sutra, u 05.00 sati, imati tople radijatore u svojim domovima, jer tako diktiraju posebni tehnički uvjeti koji se moraju ispuniti kako bi sistem grijanja bio pušten u funkciju.

S obzirom da je u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura zraka bila ispod 12 stepeni te da se prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima i dalje predviđaju niže temperature zraka u jutarnjim i večernjim satima, počet će zagrijavanje objekata koji su priključeni na njihov toplifikacioni sistem, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti