Vijesti

Gradnja nove zgrade Općinske uprave u Bosanskoj Krupi vrijedne 3,5 miliona KM

15.06.2007. 14:20 / Izvor: Večernji List

Dvanaest godina poslije rata na mjestu na kojem je granatiranjem zapaljena i potpuno razorena, a nakon što je u septembru 2006. godine položen temeljni kamen, u Bosanskoj Krupi je otpočela izgradnja nove zgrade Općinske uprave čiji je investitor Jedinstveni organ uprave Bosanska Krupa. U toku su zemljani radovi na iskopavanju novih temelja u suterenu koji se odvijaju planiranom dinamikom.

Kako kaže Hamdija Grošić, načelnik Općine Bosanska Krupa, ovo je iznimno značajan projekat kojim će biti izgrađena moderna zgrada jedinstvenog organa općinske uprave u kojoj će biti smještane sve službe. Ugovorena vrijednost prve faze građevinskih radova je 736.000,00 KM u koje nisu uračunati troškovi izgradnje. Daleko više koštat će unutrašnje uređenje i opremanje, pa će za useljenje u novu zgradu jedinstvenog organa općinske uprave u Bosanskoj Krupi, uz završne radove, biti neophodno izdvojiti oko 3.500.000,00 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti